Baggrundsbillede

"At være udstationeret lige fra starten af forløbet gør virkelig noget ved ens personlige udvikling."

"At være udstationeret lige fra starten af forløbet gør virkelig noget ved ens personlige udvikling."

Turbo på de internationale udfordringer og den personlige udvikling

Jeg er uddannet markedsføringsøkonom og har derefter taget et meritforløb på SDU og fået min bachelor i Erhvervsøkonomi (HA).

I dag er jeg Shipping og Logistik trainee hos DFDS og lige nu udstationeret i Gøteborg, hvor jeg skal være det første år af min uddannelse. Den sidste halvdel af det 2-årige trainee-forløb skal jeg udstationeres i et andet land.

 

1920 Shipping W4

Jeg udstationeres i hele forløbet, først ét år på et DFDS Seaways-kontor og derefter på ét vores Logistics-kontorer. På den måde for jeg lov at prøve kræfter med de forskellige afdelinger og opnår på den måde en bred forståelse for branchen, og det marked vi opererer i.

Sideløbende med mit arbejde følger jeg shippinguddannelsen hos Danish Shipping Academy, som både består af skoleophold i Danmark og onlineundervisning.

1920 Shipping W1

"Jeg synes, det er en rigtig spændende og udfordrende uddannelse, med en perfekt sammensætning af det praktiske og teoretiske."

Min fremtid ligger i en operationel stilling

Mine interesser og styrker ligger i planlægning og koordinering, og jeg elsker at skabe en rød tråd, der får det hele til at gå op i en højere enhed. Desuden har jeg altid syntes, at global økonomi og verdenshandel er utrolig spændende arbejdsområder. I shippingbranchen får jeg det hele og bliver en del af den verden.

Jeg arbejder i en operationel stilling, hvor jeg netop har ansvaret for, at alle ender mødes, når noget skal fragtes fra A til B. Samtidigt får jeg et helt naturligt indblik i den globale verdenshandel, og jeg ved hvad der rør sig i branchen.

1920 Shipping W2

Til trods for at det er i et skandinavisk land, jeg er udstationeret, hvor både sprog og kultur minder om det danske, er det stadig en ny tilværelse, og der er mange nye ting at forholde sig til.

At være udstationeret helt fra starten af forløbet gør virkelig noget ved ens personlige udvikling. Man bliver hevet ud af sine vante, trygge rammer og skal leve og arbejde i et fremmed land. Det gør, at man meget hurtigt bliver mere selvstændig, hvilket også afspejler sig i det, man præsterer på arbejdet.

Shipping M3

"Jeg ved ikke, hvor jeg befinder mig om 5 år. Mulighederne i branchen er jo nærmest uendelige, og jeg har slet ikke oplevet en brøkdel af det hele endnu."

Min arbejdsdag

I den operative afdeling hvor jeg lige nu sidder som Freight Coordinator, håndterer vi bookinger og dokumenter til vores egne skibe.

I øjeblikket har jeg primært ansvar for import og eksport af industrigods mellem Sverige og England. Hver dag fragter vi både stål, papir og træ, og min opgave er at koordinere tog- og vejtransport med søtransport.

Det er en del arbejde og planlægning ift. at omlaste og sikre, at det rigtige gods står klar på rette sted på rette tidspunkt. Derfor er jeg hver dag i tæt dialog med både kunder, jernbanetransportører, dispatchere i havnene samt vores kolleger i England.

 

1920 Shipping W7

Mit bedste råd

En storm om natten kan være skyld i, at al planlægning fra dagen før falder til jorden. Derfor er det vigtigt, at man kan omstille sig og være i stand til at træffe en hurtig beslutning. Man skal have lyst til at være i daglig kontakt med mange forskellige mennesker – ofte fra forskellige kulturer og på flere sprog.

onDemand