Baggrundsbillede

"Inden jeg startede hos Pres Vac var mit kendskab til det maritime erhverv begrænset. Men jeg er blevet positivt overrasket over branchen."

Slå til når muligheden byder sig

Da jeg var 23 år gammel, blev jeg ansat som arbejdsdreng hos Pres Vac. På det tidspunkt havde jeg en afgangseksamen fra folkeskolen, og jeg ville gerne have en uddannelse. Jeg var glad for at være hos Pres Vac, så da de tilbød, at jeg kunne komme i lære som industrifagtekniker, slog jeg selvfølgelig til.

Pres Vac laver udstyr til den maritime industri, og omkring halvdelen af alle verdens tankskibe sejler med udstyr produceret af virksomheden. Inden jeg startede hos Pres Vac var mit kendskab til det maritime erhverv begrænset til mine tre år i hjemmeværnet, hvor jeg var en del af værnets afdeling for havnebevogtning, Maritime Force Protection. Men jeg er blevet positivt overrasket over branchen.

Wb2016 11804 V2

”I mit arbejde handler det om at bruge maskinen på den smarteste og mest effektive måde.”

Et job for A-mennesker

Jeg møder på arbejde kl. 7 om morgenen. Det første jeg gør, er at gå hen til min maskine og køre referencen, så den er klar til at køre videre. Reference betyder, at maskinen kører i nul, så den ved hvor den skal starte henne. Når det er klaret arbejder jeg videre med opgaver fra dagen før eller starter nye ting op.

Det er nemmere at køre den samme ting flere gange, så man ikke hele tiden skal skifte program. I mit arbejde handler det om at bruge maskinen på den smarteste og mest effektive måde. I øjeblikket laver jeg vakuumhuse til ét af vores produkter. Det ligner lidt tønder. Det er mest tidsbesparende først at ordne toppen på dem alle sammen, og så gå videre til bunden. Når klokken er 15, har jeg fyraften.

Wb2016 11499

Fremtidsdrømme

Jeg vil rigtig gerne fortsætte med at arbejde hos Pres Vac. Jeg kender virksomheden, og det passer mig godt. Af de sidste to lærlinge vi har haft, fandt den ene et nyt job i et eksternt firma, og den anden blev fastansat her, så jeg håber, mine chancer for at kunne blive er gode.

Mit bedste råd

Mit bedste råd til andre er nok, at de skal skynde sig at komme i gang med en uddannelse eller læreplads. Jeg er rigtig glad for at være kommet i gang med min læreplads, men jeg mærker også, at jeg måske er kommet i gang 5 år senere end jeg burde, fordi jeg ikke kunne beslutte mig. Nogle gange skal man bare kaste sig ud i udfordringerne.

Wb2016 11875 V2
onDemand