Baggrundsbillede

"Noget af det bedste ved uddannelsen er, at man fra første dag får både ansvar og udfordrende arbejdsopgaver."

Internationale udsigter og ansvar fra allerførste dag

Jeg har en HHX fra handelsskolen KNORD. Efter jeg blev student, rejste jeg et halvt år til Australien for at arbejde og møde nye mennesker. Inden jeg startede som trainee, aftjente jeg min værnepligt i søværnet i Frederikshavn.

Jeg har været ansat i DS Norden i halvandet år. I den tid har jeg allerede arbejdet i vores bunkers afdeling, vores tank operation og nu sidder jeg så i vores tørlast befragtningsafdeling, hvor jeg skal være det sidste halve år af mit forløb.

1920 Shipping M4

Jeg kan godt lide, at trainee-forløbet giver mulighed for at kombinere noget fagligt med praktisk arbejde.

Noget af det bedste ved uddannelsen er, at man fra første dag får både ansvar og udfordrende arbejdsopgaver. Efterhånden som man udvikler sig og får mere erfaring, stiger ansvaret også. Og der er aldrig to dage, der er ens.

Shipping M9

”For trainees er der ofte events uden for arbejdet med elever fra andre virksomheder, så man får hurtigt skabt sig et bredt netværk.”

Shipping er vejen til en international karriere

Der er primært to årsager til, at jeg valgte shippingbranchen. For det første har jeg altid haft et ønske om at arbejde i et internationalt miljø, hvor man møder mennesker fra hele verden. For det andet kan jeg rigtig godt lige tanken om ’learning by doing’, og begge dele får jeg opfyldt i mit trainee-forløb.

Min arbejdsdag begynder omkring kl. 9, hvor jeg møder ind og ofte spiser morgenmad med andre elever. I løbet af dagen arbejder jeg som befragter, hvor jeg finder laster og skibe til vores forretning i Syd Atlanten. To gange om ugen går jeg på CBS, hvor jeg læser HD 1. del sammen med andre shipping trainees.

1920 Shipping M8

Som trainee har vi ikke så mange rejsedage som vores kollegaer. I løbet af uddannelsen kommer vi på medsejlads. Jeg var f.eks. 12 dage om bord på ét af vores tankskibe, hvor jeg sejlede med fra Antwerpen til Aabenraa.

Vi er en del ude af kontoret. Til frokoster eller arrangementer med vores kunder og samarbejdspartnere.

1920 Shipping M5

"Om 5 år sidder jeg forhåbentligt som befragter på et af DS Nordens mange udekontorer. Favoritbyerne er Singapore eller Rio De Janeiro, men der er mange spændende muligheder."

 

Arbejde og fritid kan sagtens gå op

Personligt har det ikke været svært at få arbejde og fritid til at hænge sammen. De dage jeg er på CBS, er det selvfølgelig ikke tid til så meget andet, men til gengæld har jeg det sjovt med de andre trainees, som jeg læser sammen med.

 

Mit bedste råd

Det bedste råd jeg kan give, er at udvise interesse for de muligheder, shippingbranchen tilbyder. Der er rigtig mange informations møder og rekrutterings arrangementer, så det er bare med at komme afsted!

1920 Shipping M2
onDemand