Baggrundsbillede

Arbejdsområder

Som shipping trainee bliver du elev hos et rederi eller en shippingvirksomhed. Du arrangerer transport af varer og råvarer, som skal fragtes med skib fra A til B, og du skal gøre det, så skibenes lastrum udnyttes bedst muligt. 

Krav og forventninger

  • Du skal indgå en trainee-aftale med et rederi eller shippingvirksomhed
  • Lyst til at arbejde i et internationalt miljø
  • Selvstændighed, mod på konkurrence, udfordringer og problemløsning
  • Gode engelsk- og IT-kundskaber

Hverdagen

  • Telefon og e-mail bliver dine vigtigste arbejdsredskaber, og det meste foregår på engelsk, når du sørger for skibsaftaler, havnetilladelser og toldpapirer, og alt andet praktisk der sikrer, at containeren når frem. Du får en hverdag med fuld fart på med kolleger og samarbejdspartnere over hele verden. Du kan forvente en del rejseaktivitet i trainee-perioden.

Uddannelsen

Shippinguddannelsen tager 2 år, og du er skiftevis i skole og i praktik  i den virksomhed, som du har en trainee aftale med.

Når du er i virksomheden arbejder du i forskellige afdelinger og får erfaring med alle fagets facetter. Når du er i skole, undervises du bl.a. i fag som forhandling, kommunikation, maritim økonomi, søret og skibsforståelse. En del af under[-]visningen foregår på skolen og en del som e-læring over computeren.

Nogle rederier kræver desuden, at du tager HD-uddannelsens 1. del. Resten af din undervisning planlægges, så du kan nå begge dele. Du får trainee-løn under hele uddannelsen.

Læs mere om uddannelsen 

1920 Shipping M5

Danish Shipping Education

I samarbejde med undervisere fra BIMCO, Gorrissen Federspiel og andre aktører fra shipping industrien udbyder Danske Rederier og Danish Shipping Academy en 2-årig trainee-uddannelse.

Ønsker man at gå på uddannelsen skal man søge en trainee-stilling i en shippingvirksomhed, hvorefter shippingvirksomheden indskriver dig på uddannelsen. Uddannelsen er rettet mod befragtere, operatører og bunker traders.

Uddannelsen består af fire moduler med fysisk tilstedeværelse på et konferencecenter i dejlige omgivelser, og en række webinarer/seminarer, som man enten kan tage fysisk eller online. Den øvrige læretid foregår i den shippingvirksomhed, hvor man er ansat fra uddannelsens begyndelse.

For mere information om Danish Shipping Education:

Danish Shipping Education - Danske Rederier

Job og karriere

Med en færdig shippinguddannelse kan du få et job i et rederi eller shippingvirksomhed. Glæd dig til en travl hverdag i en global branche.

Der er gode muligheder for, at du kan gøre karriere i udlandet, og at du kan videreuddanne dig til f.eks. skibsmægler, tage en MBA i shipping og logistik på CBS eller en master i transport og maritim management på SDU i Esbjerg.

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Tilmeld dig vores Talentbank og bliv klogere på dine fremtidsmuligheder i Det Blå Danmark og deltag i vores mange events der foregår i hele landet. 

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand