Baggrundsbillede

Arbejdsområder

Som bunker trader handler du med bunkerolie, skibenes brændstof. Dit arbejde består blandt andet i at finde kunder blandt rederierne, forhandle priser og sikre at dine handler kommer i hus. 

Krav og forventninger

  • Du har en gymnasial uddannelse
  • Gode engelsk- og IT-kundskaber
  • Lyst til salg og forhandling
  • Mod på rejselyst, selvstændigt arbejde og stort ansvar

Globale handler

  • Dit arbejde består blandt andet i at finde kunder blandt rederierne, forhandle priser og sikre at dine handler kommer i hus. Du rådgiver også kunder om de forskellige brændstoffer og i hvilke havne, de er tilgængelige. Du samarbejder desuden tæt sammen med havneagenter om levering af brændstof.

Uddannelsen

For at blive bunker trader skal du igennem en trainee-uddannelse på 2 år i en bunkervirksomhed.

Som trainee arbejder du i virksomheden det meste af tiden, her får du en mentor, som oplærer dig i faget og hjælper dig i hverdagen. Under uddannelsen skal du på et 5 ugers skoleophold på Esbjerg Handelsskole. Nogle virksomheder kræver desuden, at du gennemfører 1. del af HD-uddannelsen på Copenhagen Business School.

Undervejs i uddannelsen er der god mulighed for at blive udstationeret i udlandet, f.eks. Monaco, Shanghai eller Singapore. Du får trainee-løn under uddannelsen.

1920 Shipping M3

Job og karriere

Som færdiguddannet bunker trader kan du arbejde i Danmark, men der er også rigtig gode muligheder for at blive udstationeret i udlandet.

Du kan læse videre på CBS' masteruddannelse i Shipping og Logistik og eventuelt fortsætte studierne med en uddannelse som skibsmægler.

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Bliv klogere på dine fremtidsmuligheder i Det Blå Danmark og deltag i vores mange events, der foregår i hele landet ved at tilmelde dig vores talentbank.

Gå til jobportalJoin the club

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand