Baggrundsbillede

"For 10 år siden var jeg værnepligtig i søværnet, hvor min interesse for den maritime verden fostredes, og hvor min maritime karriere igangsattes."

 

Hav i DNA’et 

Jeg startede på SIMAC i Svendborg, hvor jeg i første omgang ikke havde ambitioner om at blive skibsfører. Men jeg havde en underviser på skolen, der virkelig troede på mig og bekræftede mig i, at det var den rette vej at gå. Det fostrede min selvtillid på området, og det er jeg lykkelig for i dag. Jeg søgte derefter ind som aspirant hos Maersk, hvor jeg senere hen blev færdiguddannet.

Skærmbillede 2020 07 14 Kl. 15.39.12

”Det er ret vildt. 72.000 hestekræfter står jeg med ansvaret for. Jeg sejlede i næsten tre år, hvor jeg sejlede nogle af verdens største  skibe.”

Lille kvinde med ansvaret for et stort skib

I dag sidder jeg og laver laste- og losseplaner for Maersk. Jeg laster for nogle af verdens største containerskibe i dag. Det er mig der er i kontrol, og jeg udlever til dagligt min helt store passion. At arbejde i den maritime branche er en livsstil, og det driver mig. 

Skærmbillede 2020 07 14 Kl. 15.40.21

"Der er overtal af mænd om bord, men kønsfordelingen har aldrig afskrækket mig. Jeg vidste godt i forvejen at netop kønsfordelingen var lidt skæv, men jeg har aldrig følt mig som en minoritet."

Jannies bedste råd til kvinder i branchen

Mine mandlige kollegaer var initialt opmærksomme på, om jeg kunne og havde lyst til at være en del af deres ’værkstedsjargon’. Dertil har min mandlige kollegaer endda udtrykt, at det gør en positiv forskel at have kvinder ombord. Mit bedste råd til piger og kvinder, der er i branchen eller drømmer om at begå sig i branchen, er, at I ikke være bange for at vælge en karriere på et skib. Selvom det kan virke angstprovokerende at være skibsfører på et enormt skib, så sørger jeg for at vende det til noget positivt at have ansvaret for nogle af verdens største skibe. Det er vildt sejt, og hvis man kan lide at have ansvar, så kan jeg kun anbefale dig at springe ud i det og tage roret!

Skærmbillede 2020 07 14 Kl. 15.40.05

Vind i håret og Amors pil

Der er intet, der slår vinden i håret og det at styre disse kæmpemæssige skibe. Jeg trives på skibet, og jeg glæder mig altid til at komme ud og sejle. Jeg trives på havet, og jeg trives i det fantastiske fællesskab, der er blandt medarbejderne på et skib. Det er noget helt unikt. Faktisk så unikt, at jeg mødte kærligheden i dette fællesskab. Jeg kan kun anbefale, at man drager ud på denne rejse som arbejdet på et skib er. Du vil hurtigt erfare, at det bliver en livsstil.

Skærmbillede 2020 07 14 Kl. 15.38.31
onDemand