Baggrundsbillede

Ansvar og arbejde

Skibsmaskinist uddannelsen er god, hvis du er uddannet inden for jern og metal og har lyst til at arbejde til søs. Uddannelsen er også oplagt som overbygning, hvis du allerede har en maritim grunduddannelse som skibsmekaniker eller skibsassistent. Den er nemlig tilrettelagt sådan, at du ikke behøver gennemgå hele forløbet, hvis du allerede har bestået nogle af emnerne. Har du tilstrækkelig søerfaring, behøver du f.eks. ikke tage søpraktik. Det er også en af de uddannelser, du kan få uddannelsesorlov til.

Kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med teknik, maskiner og værktøj
  • Er interesseret i sprog (engelsk og dansk)
  • Er praktisk anlagt og har lyst til at arbejde med dine hænder 
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcis
  • Kan lide at samarbejde 
  • Kan arbejde kreativt og selvstændigt

Undervisningen indeholder emner som automation, brandbekæmpelse, elektroteknik, hydraulik og pneumatik, kedellære, motorlære, maritimt engelsk, informationsteknologi, køleteknik, skibsteknik, sundhedslære, søsikkerhed, søret og skibsadministration og vagttjeneste.

Dertil kommer perioder med søpraktik. Undervisningen er i høj grad praktisk og der bliver lagt meget vægt på det tekniske. Derudover er der fokus på det ledelsesmæssige, da skibsmaskinisten skal kunne fungere som leder og håndtere et stort ansvar.

Karriere og fremtid

Uddannelsen fungerer rigtig godt som en del af en karriere inden for det maritime og en videreuddannelse til søs

Du har efterfølgende et bredt udvalgt at karrieremuligheder du kan bevæge dig i, og du kan således vælge den retning, der passer bedst til dig. 

En skibsmaskinist kan efter 24 måneders godkendt fartstid, indgå i besætningen som maskinchef med bevis som skibsmaskinist af 1. grad på handelsskibe, som har en fremdrivningseffekt på indtil 2999 k W. En skibsmaskinist kan varetage opgaver som arbejdsleder om bord under gældende regler og forhold. Du har efterfølgende muligheden for at tage uddannelsen til sætteskipper, og potentielt videre til skibsfører, hvis du har ambitioner om at blive øverste ansvarlig på skibet 

1920 Skibsfart Detalje2 (1)

Hvorfor Skibsmaskinist?

Med en uddannelse som skibsmaskinist, vil du have lagt et godt grundlag i din karriere til søs; om du så vil være skibsfører, maskinchef eller om du er godt tilfreds hvor du er

Med høj beskæftigelse, fleksible arbejdsopgaver og kompetencer, samt muligheden for at gøre karriere på de internationale farvande. Så hvis du har et ønske om at starte din maritime karriere, kan se dig selv i de arbejdsopgaver, der efterspørges og brænder for faget, vil en uddannelse som skibsmaskinst være det rigtige valg for dig!

Gå til jobportalJoin the club

 

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma, som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand