Baggrundsbillede
IMG 9176

SEVEN SEAS

Det maritime læringsspil

et indblik i Det Blå Danmark gennem vores læringsplatform, hvor eleverne skal samarbejde om at træffe de rette beslutninger.

Book spillet

Læring i spillet

Der kan både spilles digitalt, hvis antallet af deltagere er over 40, eller der kan spilles med det klassiske brætspil. I begge versioner er underholdningsværdien stor. Holdene fungerer som en international virksomhed, hvor hvert team skal samarbejde og træffe beslutninger.

Spillet er et scenariebaseret spil, hvor eleverne prøver kræfter med flere arbejdsområder i den maritime branche. Som maskinmester skal de redde deres skib fra en overophedet motor, og som skibsfører skal de sørge for at få skibet sikkert i havn og varetage kontakten med de lokale myndigheder. Der skal også forhandles kontrakter, arbejdes offshore, tænkes bæredygtigt – i det hele taget skal der træffes en masse valg, der skaber samtale og diskussion mellem eleverne. Det online spilunivers sørger for at lede eleverne gennem en række spændende og udfordrende scenarier, som alle er bundet sammen af en fælles blå tråd. Det klassiske brætspil skaber intensitet, fysik og appel til samarbejde.

Eleverne skal træffe de rette beslutninger – i et spil hvor tid er penge, og fejltagelser er dyre. Men overvinder de udfordringerne, er deres belønning tilsvarende større.

Spillet giver jeres elever et indblik i den maritime branche på en sjov, anderledes og lærerig måde. Det vil åbne deres øjne for nogle nye uddannelses- og karrieremuligheder, som de måske ikke havde med i deres overvejelse inden vores besøg. Derudover giver vores besøg eleverne mulighed for at arbejde på tværs og arbejde sammen, og vi lover jer, at de vil blive revet med i den spændende fortælling og får en rigtig inspirerende og positiv oplevelse.

Spillets elementer

Offshore

Eleverne bliver ansvarlige for drift og vedligeholdelse, og de bliver udfordret med opgaver omkring sikkerhed og miljø, når de skal bygge verdens største vindmøllepark.

Teknologi

Eleverne fordyber sig med udviklingen af en ny elfærge, som skal klargøres til et pressemøde. Men der kommer rettelser i sidste minut, og det bliver elevernes ansvar at få elfærgen klar til pressemødet.

Skib

Eleverne er bl.a. ansvarlige for sikkerheden ombord, og det er deres opgave at planlægge sejlruter og navigere skibet. De skal fragte nødhjælp til kriseområder, hvor de skal sørge for den sikreste, hurtigste og billigste rute og samtidig løse de udfordringer, de møder undervejs.

Grøn Omstilling

Bæredygtighed og innovative grønne løsninger er i fokus, når eleverne skal løse udfordringer og udvikle nye idéer til den maritime branche.

Shipping

Eleverne skal udregne og vurdere relevante kontrakter – er det eksempelvis bedst at sejle med olie fra Saudi Arabien eller elektronik fra USA? Og hvordan påvirker de forskellige begivenheder, der sker ude i verden, den valgte kontrakt?

60 min.
40-60
13+
Er du nysgerrig på, hvordan en spildag med Seven Seas forløber?

Se videoen her, hvor elever og lærere fortæller om dagen

Praktisk information

World Careers - Det Blå Danmark tilbyder at komme på besøg i landets 8., 9. og 10. klasser samt på de gymnasiale uddannelsesinstitutioner og spille det nyudviklede digitale læringsspil “Seven Seas” med jeres elever.

Spillet er udviklet med henblik på at give de unge et indblik i de mange uddannelses- og karrieremuligheder som Det Blå Danmark har at byde på.

Inden eleverne skal udfordres i de mange spændende scenarier i spillet, vil der være et kort oplæg fra en ung studerende, der allerede har valgt at gå på en maritim uddannelsesinstitution. Oplægget giver et indblik i uddannelses- og karrierevalg.

Spillet er for to eller flere klasser og kan spilles uden forudgående viden om spillet eller Det Blå Danmark.

Det er gratis for skolen at få besøg, og World Careers faciliterer spillet med en gamemaster den pågældende dag.

Rammerne

To sammenhængende lektioner á 45 min
1 lokale der rummer alle deltagende elever på én gang
Computere til rådighed for alle deltagende
Storskærm med mulighed for at tilslutte computer

Tid

Ikke angivet

Sted

Hele Danmark

Vær opmærksom på, at vi eventuelt tillader os at komme med forslag til alternative datoer og tider, såfremt det ikke passer ind i køreplanen.

Ønskes yderligere information, er I velkomne til at kontakte os:

Spørgsmål til booking, ombooking osv.: Kontakt Angelika Rasmussen på ara@danishshipping.dk eller tlf. 81888304.

Program

Et typisk program for dagen vil være følgende (der tages her udgangspunkt i, at eleverne møder kl. 8.00, men tiderne tilpasses naturligvis jeres lektioner):

Kl. 07.45: World Careers’ udsendte gamemaster gør spillet klar i det pågældende lokale

Kl. 08.00: Eleverne introduceres til Det Blå Danmark og får oplæg fra en rollemodel fra branchen

kl. 08.25: Reglerne til Seven Seas spillet gennemgås

Kl. 08.35: Spillet starter

Kl. 09.25: Spillet slutter og vinderen kåres

kl. 09.30: Q&A

Spørgsmål til booking, ombooking osv.: Kontakt Angelika Rasmussen på ara@danishshipping.dk eller tlf. 81888304.

Book spillet

IMG 9178

Til undervisere og vejledere

Vil du have info, når vi åbner op for tilmeldinger og anden relevant materiale så skriv dig op her

Tilmelding

Se flere events

onDemand