Baggrundsbillede

Krav og forventninger

  • Mulighed for et enestående togt med Skoleskibet Danmark, der kan gå til f.eks. Syd- eller Nordamerika
  • Lyst til at lære, nysgerrig på at sejle og interesseret i de mange muligheder inden for de maritime erhverv
  • Lyst til en meget afvekslende uddannelse. Du har en del boglige fag på gymnasiet, en del praktiske fag på Martec og morgenaktiviteter. Dette er en uddannelse, hvor du ikke blot sidder på skolebænken!
  • Maritim Student STX tager 4 år i stedet for de normale 3 år, fordi du også modtager undervisning i praktiske søfarts- og håndværksfag

 

Uddannelsen

Du har mulighed for at bo på MARTECS skolehjem, og du har derfor dine venner fra skolen tæt på dig. Det giver et stærkt fællesskab og gode venskaber.

Den maritime del af uddannelsen er det samme som HF Søfart. Det vil bl.a. sige, at du kommer på et 14 ugers togt med Skoleskibet DANMARK. Derudover har du maritime fag på havet og i værksteder f.eks. navigation og sundhedslære. 

Uddannelsen foregår dels på Frederikshavn Gymnasium og dels på MARTEC (maritimt uddannelsescenter). Det er ensbetydende med, at du også kan deltage i de alle de aktiviteter, der normalt hører med til at gå på et gymnasium – eksempelvis skoleturneringer, skoleband og café’er.

DANMARK Photo Ebbe Kyrø (4)

Morgenaktiviteter

Alle elever på Maritim Student skal vælge blandt følgende morgenaktiviteter: Sejlads, arbejde eller styrketræning. Dette foregår to gange om ugen kl. 8-10. Er du ordblind, vil der som en del af morgenaktiviteterne være mulighed for at deltage i ordblindeundervisningen. Der er desuden aktiviteter om eftermiddagen på skolehjemmet.

 

Job og karriere

Maritim Student STX giver adgang til de samme uddannelser som en almindelig STX og giver dermed adgang til lange videregående uddannelser.

Maritim Student STX er dermed også et godt springbræt til videre karriere inden for det maritime. Med din viden og praktiske erfaringer fra uddannelsen bliver du godt klædt på til at læse videre til mellemlange uddannelser som f.eks. maskinmester eller skibsfører, men også lange uddannelser som skibsingeniør. 

En af de store fordele ved uddannelsen er, at du ikke lukker nogle uddannelsesmæssige døre. Hvis du finder ud af, at du vil noget andet end arbejde inden for det maritime, bruger du blot din STX og søger din foretrukne uddannelse.

Tilmeld dig talentdatabasen og bliv klogere på dine fremtidsmuligheder i Det Blå Danmark og deltag i vores mange events, der foregår i hele landet.

Gå til jobportalJoin the club

 

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

Efteruddannelser og Kurser

Ønsker du at tage en efteruddannelse eller et kursus, så findes der flere muligheder for dig. Klik her og se en liste med de mest maritimt rettede og efterspurgte efteruddannelser og kurser inden for det maritime.

Læs mere her

1920 Offshore M3
onDemand