Internationalt trainee-forløb med uanede muligheder.

Shipping trainee

Scroll ned og oplev uddannelsen
Type
Trainee-uddannelse
Varighed
2 år
Adgangskrav
STX, HHX eller lignende
Økonomi
Løn under uddannelse

Arbejdsområder

Som shipping trainee bliver du elev hos et rederi eller en shippingvirksomhed. Du arrangerer transport af varer og råvarer, som skal fragtes med skib fra A til B, og du skal gøre det, så skibenes lastrum udnyttes bedst muligt.

Telefon og e-mail bliver dine vigtigste arbejdsredskaber, og det meste foregår på engelsk, når du sørger for skibsaftaler, havnetilladelser og toldpapirer, og alt andet praktisk der sikrer, at containeren når frem.

Du får en hverdag med fuld fart på med kolleger og samarbejdspartnere over hele verden.

Du kan forvente en del rejseaktivitet i trainee-perioden.

Krav og forventninger til dig

Du skal indgå en trainee-aftale med et rederi eller shippingvirksomhed

Lyst til at arbejde i et internationalt miljø

Selvstændighed, mod på konkurrence, udfordringer og problemløsning

Gode engelsk- og IT-kundskaber

Uddannelsen

Shippinguddannelsen tager 2 år, og du er skiftevis i skole og i praktik i den virksomhed, du har en trainee-aftale med. Når du er i virksomheden arbejder du i virksomhedens forskellige afdelinger og får erfaring med alle fagets facetter.

Når du er i skole, undervises du bl.a. i fag som forhandling, kommunikation, maritim økonomi, søret og skibsforståelse. En del af undervisningen foregår på skolen og en del som e-læring over computeren.

Nogle rederier kræver desuden, at du tager HD-uddannelsens 1. del. Resten af din undervisning planlægges, så du kan nå begge dele.

Du får trainee-løn under hele uddannelsen.

Job og karriere

Med en færdig shippinguddannelse kan du få job i et rederi eller shippingvirksomhed. Glæd dig til en travl hverdag i en global branche. Der er gode muligheder for, at du kan gøre karriere i udlandet, og at du kan videreuddanne dig til f.eks. skibsmægler, tage en MBA i shipping og logistik på CBS eller en master i transport og maritim management på SDU i Esbjerg.

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Shipping Trainee Se alle

Virksomheder

Find virksomheder, der har jobs indenfor Shipping Trainee Se alle