Styr på økonomien.

FINANSMEDARBEJDER

Scroll ned og oplev uddannelsen
Type
Erhvervsuddannelse
Varighed
4 år
Adgangskrav
Se under 'Krav og forventninger til dig'
Økonomi
SU + Elevløn

Arbejdsområder

Er du god til tal og økonomi? Og er du interesseret i handel og finansiering? Som finansmedarbejder i det maritime erhverv arbejder du med virksomhedens økonomi f.eks. hos et rederi eller shippingvirksomhed. Du kan du blandt andet være med til at planlægge og gennemføre organisationens finansielle strategier.

Krav og forventninger til dig

Du har en 9. klasses afgangseksamen

Lyst til at arbejde tal, økonomi og finansiering

Omhyggelig og detaljeorienteret

Mod på udfordringer og finansielt ansvar

Uddannelsen

Finansuddannelsen tager du som et EUX-forløb på en erhvervsskole/handelsskole, og det varer 4 år. Først tager du grundforløbet der varer enten 20 eller 40 uger og derefter det 1-årige studiekompetencegivende forløb. Til sidst tager du dit EUX-hovedforløb, hvor du skiftevis er i skole og i praktik i en maritim virksomhed.

Efter endt uddannelse er du både faglært finansassistent og student. Det betyder, at du kan bruge din uddannelse til både at søge arbejde og optagelse på videregående uddannelser. 

Undervejs i uddannelsen har du bl.a. fag som erhvervsøkonomi, informatik, erhvervsret, virksomhedsøkonomi og finansiering.

Når du er i skole, får du SU, og når du er i praktik, får du elevløn. 

Hvis du har en STX, HF eller HTX skal du blot tage et 5 ugers suppleringskursus for at kunne tage en elevplads på området. Har du en HHX kan du starte direkte på elevplads.

Job og karriere

Som finansmedarbejder kan du få job i rederi, shippingvirksomheder og den maritime industri. Du får et arbejde med finansielt ansvar, hvor der bliver lagt mærke til dine resultater og lønnen afspejler dine gode resultater.

Du har mulighed for at videreuddanne dig til f.eks. akademi-, markedsførings-, finansøkonom eller tage HD 1. del på handelshøjskolerne.

 

 

Vil du ud og opleve verden og få et hav af internationale karrieremuligheder? Hos Det Blå Danmark er mulighederne mange og der venter spændende jobmuligheder forude.
Tilmeld dig talentdatabasen og hold dig opdateret op på dine fremtidsmuligheder i Det Blå Danmark og deltag i vores mange events der foregår i hele landet.

Tilmeld

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld