Baggrundsbillede

Ansvar og arbejde

En skipperuddannelse giver dig ret til at sejle som styrmand, skibsfører og arbejdsleder om bord på større fiskeskibe i Danmark og udlandet. Som fiskeskipper kan du have dit eget fiskefartøj, eller du kan blive ansat på andres skibe som skipper. Uddannelsen er en mulighed for dig, der har uddannelsen som erhvervsfisker eller har lignende baggrund. Denne uddannelse giver dig muligheden for, at være skipper på større fiskeskibe i Danmark.

Kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

 • Har lyst til at sejle 
 • Har lyst til at arbejde med maskiner 
 • Er interesseret i fisk
 • Er interesseret i engelsk
 • Er interesseret i biologi/naturfag

 

Uddannelsens opbygning

På uddannelsen til fiskeskipper af 1. grad får du basis viden for at kunne lede en besætning på et fiskefartøj

Fagene på uddannelsen giver dig derfor viden inden for alle de felter, der er nødvendige for at kunne lede et stort fiskefartøj i nærtrafikken.

Uddannelsen strækker sig over 1. semester og indeholder blandt andet følgende fagområder:

 • Navigation
 • Vagttjeneste
 • Meteorologi
 • Engelsk
 • Kommunikation
 • Sikkerhed og miljøbeskyttelse
 • Maskinlære

Efter en vis tjenestetid som styrmand på fiskefartøjer kan du få udstedt sønæringsbevis som fiskeskipper af 3. grad i fiskeskibe. Så kan du sejle som fiskeskipper på fiskeskibe på op til 45 m i danske farvande.

Du kan afslutte med specialerne administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, revision, spedition og shipping eller økonomi.

1920 Teknologi W2

Karriere og fremtid

Afhængig af om du bliver uddannet som fiskeskipper af 1. eller 3. grad vil dine ansvarsområder variere heraf

En skipperuddannelse af 3. grad giver dig ret til at sejle som styrmand, skibsfører og arbejdsleder om bord på mindre og mellemstore skibe i nærfart, hvor en afsluttet skipperuddannelse af 1. grad giver dig rettighed til at få udstedt sønæringsbevis og herefter udmønstre som styrmand af 1. grad, hvor du kan sejle alle størrelser fiskeskibe i alle fartsområde. 

Som fiskeskipper har du mulighed for at få kontrollen over dit eget fiskefartøj, eller du kan blive ansat på skibe som skipper. Du har desuden muligheden for at videreuddanne dig efterfølgende til kystskipper, hvis du brænder for at komme bag roret på større skibe. 

Skærmbillede 2020 07 14 Kl. 15.38.31

Hvorfor fiskeskipper?

Med en uddannelse inden for dette felt, vil du have gode muligheder for at få stor viden inden for sejlads og maskinlære. Med havet som din arbejdsplads og gode muligheder for at videreuddanne dig, vil uddannelsen som fiskeskipper være et solidt valg. 

Gå til jobportalJoin the club

 

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma, som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand