Baggrundsbillede

Arbejdsområder

Med introduktionen af industrirobotter og komplicerede computerstyrede anlæg bliver produktionen i industrien mere og mere automatiseret.

Krav og forventninger

  • 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
  • Du skal kunne arbejde under pres, da bare en kort afbrydelse i systemerne kan få store konsekvenser for resten af produktionen
  • Gode samarbejdsevner, blandt andet i udviklingen af nye anlæg
  • Interesse for teknik og elektronik
  • God til matematik, it og engelsk'

Opgaver

  • Det er automatikteknikerens arbejde at opstille og indkøre disse anlæg. Desuden kan du som automatiktekniker sørge for vedligeholdelse, reparation, forbedring og optimering af de eksisterende anlæg. 
  • En fordel ved automatikteknikeruddannelsen er, at du kommer til at arbejde med flere forskellige fagområder, og du får arbejdsopgaver, som går på tværs af både elektrikerfaget, industritekniker- og smedefaget.

Uddannelsen

En uddannelse som automatiktekniker tager 4,5 år at gennemføre.  

Dette er inklusiv et halvt år på grundforløb 1, hvor du vil få en bred introduktion til de forskellige erhvervsuddannelser. 

Under uddannelsen får du en masse spændende fag blandt andet inden for montage, fejlsøgning og fejlretning på automatiserede maskiner og anlæg. Derudover lærer du at vedligeholde, reparere og forbedre eksisterende anlæg.  

Du vil desuden opnå en grundlæggende viden om automatiske systemer og lære om teknik, elektronik og strømstyringssystemer. Som uddannet automatiktekniker skal du arbejde med robotter, du vil derfor også få undervisning i robotteknologi.

Wb2016 11804 V2

Job og karriere

Som automatiktekniker kan du få job i virksomheder, hvor mekaniske og tekniske anlæg styrer produktionen.

Det kan f.eks. være hos store elektronikvirksomheder, i den maritime industri, eller du kan arbejde ombord på skibe. Du har også mulighed for at blive selvstændig, hvis det er det, du drømmer om. 

Ønsker du at videreuddanne dig, kan du tage uddannelse til automationsteknolog, driftsteknolog offshore, energiteknolog, IT-teknolog og installatør. Du kan også læse en professionsbachelor i eksport og teknologi.

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Det Blå Danmark har rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til stories

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand