Baggrundsbillede

Arbejdsopgaver

Som ingeniør har du rigtig gode beskæftigelsesmuligheder inden for verdens mest globale erhverv

Krav og forventninger

  • Dygtig til matematik og fysik
  • Gode planlægnings- og organiseringsevner
  • Stort overblik
  • En adgangsgivende uddannelse

Områder

  • I løbet af uddannelsen kan du tilmed målrette dine studier mod Det Blå Danmark. Dine arbejdsopgaver kan både dreje sig om den tekniske drift af skibe, design og ombygning eller innovation af klimavenlige løsninger til industrien. Der er også gode muligheder inden for IT-området

Uddannelsen

Som ingeniør kan du vælge mellem diplomingeniøruddannelsen på 3 ½ år eller civilingeniøruddannelsen på 5 år.

Vælger du diplomvejen kan du specialisere dig som skibsingeniør ved at vælge DTU’s forløb indenfor maritim teknik. Ellers er relevante studieretninger f.eks. elektro, kemi, IT eller produktion.

På civilingeniøruddannelsen kan du også specialisere dig som skibsingeniør ved at vælge DTU’s forløb indenfor maritim teknik. Andre relevante studieretninger er blandt andet miljøteknologi, kemi og teknologi, fysik og nanoteknologi, informationsteknologi og maskinkonstruktion.

Du får SU under uddannelsen.

1920 Offshore M4

Job og karriere

Der findes mange ingeniører inden for det maritime erhverv, og du kan få job både hos rederier, skibsværfter, rådgivende ingeniørvirksomheder, hos Søfartsstyrelsen eller Søværnet.

Du har rig mulighed for at specialisere dig yderligere eller blive udstationeret i udlandet.

Drømmer du om muligheden for at have en international karriere? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Gå til jobportalJoin the club

 

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til stories

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand