Baggrundsbillede

Arbejdsopgaver

Som  skibsingeniør kan du beskæftige dig med mange typer ingeniøropgaver – både inden for det maritime erhverv men også andre industrier. Skibskonstruktion, og projektering af energianlæg eller boreplatforme er blot et par af eksemplerne. Du kan også arbejde i en mere rådgivende rolle.

Krav og forventninger

  • Du er dygtig til matematik og fysik
  • Gode planlægnings- og organiseringsevner
  • Stort overblik
  • En adgangsgivende uddannelse

Uddannelsen

Som ingeniør kan du vælge mellem diplomingeniøruddannelsen på 3 ½ år eller civilingeniøruddannelsen på 5 år. 

Vælger du diplomvejen kan du specialisere dig som skibsingeniør ved at vælge DTU’s forløb indenfor maritim teknik. Ellers er relevante studieretninger f.eks. elektro, kemi, IT eller produktion.

På civilingeniøruddannelsen kan du også specialisere dig som skibsingeniør ved at vælge DTU’s forløb indenfor maritim teknik. Andre relevante studieretninger er blandt andet miljøteknologi, kemi og teknologi, fysik og nanoteknologi, informationsteknologi og maskinkonstruktion.

Du får SU under uddannelsen.

1920 Teknologi W3
Skibsingeniør hos MARTEC
Uddannelsen til skibsingeniør er et nyt uddannelsestilbud fra august 2023, og er et resultat af et tæt samarbejde mellem erhvervet, kommunen og MARTEC om at udbyde en uddannelse, som kan være med til at dække manglen på skibsingeniører i den maritime industri. Du kan søge ind via den koordinerede tilmelding fra den 1. februar 2023. 
Uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse med hovedvægt inden for skibsteknik og marine konstruktioner. Med base i det maritime miljø i Frederikshavn tilbyder uddannelsen tæt kontakt med de maritime virksomheder og stor maritim indsigt og professionsviden.
Uddannelsen giver dig adgang til spændende jobmuligheder som skibsingeniør på danske værfter, i skibsdesignvirksomheder, hos skibsklassifikationsselskaber, hos maritime udstyrsproducenter, hos maritime servicevirksomheder og i rederier samt i virksomheder inden for offshore olie/gas/vind.
Titel
En færdig uddannelse giver adgang til betegnelsen professionsbachelor i Skibsteknik og Marin konstruktion (Skibsingeniør). Den engelske betegnelse er Bachelor’s Degree Programme in Naval Architecture and Marine Engineering eller i daglig tale Naval Architect.
I din studietid vil du være tilknyttet MARTEC’s maritime miljø parallelt med professionsbachelorstuderende på både skibsfører- og maskinmesteruddannelserne. Det giver en række synergier og udgør et naturligt hele.
Placeringen i Frederikshavn giver tæt kontakt til maritime virksomheder, som bakker op om den nye uddannelse og sikrer de studerende ingeniørpraktikpladser.
Som skibsingeniør kan du beskæftige dig med mange typer ingeniøropgaver – både inden for det maritime erhverv men også andre industrier. Du lærer at designe og udvikle fremtidens skibe og andre konstruktioner på det maritime område, f.eks. inden for offshore olie, gas og havvindmøller. Du kan også komme til at arbejde i en mere rådgivende rolle.
Som skibsingeniør kan du f.eks. få job hos værfter, rederier, skibsdesignvirksomheder, klassifikationsselskaber og andre maritime virksomheder.

Mød nogle af de seje unge mennesker i branchen 

Derfor har Ditte valgt en uddannelse som skibsingeniør 

Job og karriere

Der findes mange ingeniører inden for det maritime erhverv, og du kan få job både hos rederier, skibsværfter, rådgivende ingeniørvirksomheder, hos Søfartsstyrelsen eller Søværnet.

Du har rig mulighed for at specialisere dig yderligere eller blive udstationeret i udlandet.

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Gå til jobportalJoin the club

 

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand