Baggrundsbillede
Det Blå Danmark hjælper dig med at vejlede og guide de unge til at tage et valg omkring uddannelse og karriere. Nedenfor finder du en masse tilbud som jeres skole kan benytte sig af i forhold til at give de unge et indblik i den fantastiske maritime industri.

Om World Careers

World Careers er en koordineret og målrettet erhvervskampagne, der er sat i verden for at udbrede kendskabet til det maritime erhverv, dets muligheder for job og uddannelse samt at øge antallet af kvalificerede ansøgere, der matcher erhvervslivets specifikke rekrutteringsbehov.

En vedvarende positiv udvikling i det maritime erhverv i Danmark afhænger af en fortsat tilføring af knowhow og evnen til at tiltrække kvalificerede medarbejdere til alle de mange forskellige spændende muligheder der findes i Det Blå Danmark. Med faldende ungdomsårgange og udsigten til fuld beskæftigelse er der kamp om de unge talenter, og på den baggrund er det vigtigere end nogensinde med en fælles indsats for at øge rekrutteringen til Det Blå Danmark.

Det Blå Danmark kommunikerer seriøst og i øjenhøjde med de unge mennesker, deres forældre og vejledere.

Til undervisere og vejledere

Vil du have info når vi åbner op for tilmeldinger og anden relevant materiale så skriv dig op her

Tilmelding

Målsætning

Kampagnen World Careers har 3 hovedformål:

  • At sikre den maritime branche en positiv plads i de unges bevidsthed
  • At rekruttere de bedst egnede kandidater til branchen
  • At informere bredt om brancheklyngens forskellige uddannelsestilbud

Vores branches uddannelser og karriereveje er for alle, og det stiller forskellige krav til vores ansøgere. Det er en unik branche med mange spændende muligheder. Derfor kommunikerer Det Blå Danmark seriøst, ærligt og i øjenhøjde med de unge.

Shutterstock 158439905

Få besøg af Det Blå Danmark med "Seven Seas"

Hvert år besøger Det Blå Danmark mere end 7000 elever på landets grundskoler og efterskoler. Som vejleder eller underviser i en 8, 9 eller 10 klasse har du mulighed for at booke et gratis besøg, hvor vi kommer ud med vores populære digitale læringsplatform og underholder eleverne i 1,5 time med oplæg, spil, leg og læring. Er din skole interesseret i at booke en plads på vores to årlige karavaner, så læs meget mere om ”Seven Seas” her, hvor du også kan booke spillet.

Se mere her

1920 Ssfinale CLU7660

Er du nysgerrig på, hvordan en spildag med Seven Seas forløber?

Se videoen her, hvor elever og lærere fortæller om dagen

Tilbud til vejledere

Hvad kan vi hjælpe med?

Har din klasse brug for et foredrag eller mangler dine elever f.eks. materiale til større opgaver? Kampagnekontoret kan både formidle kontakt til virksomheder og institutioner, og vi deltager gerne i relevante arrangementer, messer og informationsaftener i hele landet.

Kontakt Angelika Rasmussen for mere information.

Email: ara@danishshipping.dk

1920 Teknologi W3

E-vejledning

I alle hverdage mellem kl. 08:00-20:00, siddende vi klar til at svare på spørgsmål fra unge mennesker.

Webudvikler

Vidste du at Det Blå Danmark har en e-vejledning?

E-vejledningen finder du via det lille chatsymbol der ligger i nederste højre hjørne. Som vejleder er du meget velkommen til at skrive spørgsmål, eller henvise eleverne til at bruge denne mulighed, da vi også ved det kan være svært for dig at svare på de mange spørgsmål som unge mennesker har.

Uddannelsestilbud

Vi ved det er en jungle for de unge mennesker at finde rundt i de mange forskellige uddannelsestilbud, og det er det sikkert også for dig som vejleder eller underviser. Vi har samlet de maritime uddannelser på vores website og her kan eleverne dykke ned og læse om de mange muligheder. Du finder de mange uddannelser nedenfor

Events, karrieredage og Åbent hus

Det Blå Danmark afholder i årets løb en række arrangementer for unge med interesse for branchens uddannelser. Arrangementerne kombinerer bl.a. spændende oplæg, inddragende spil og networking. Det er en rigtig god ide at holde øje med hvornår der afholdes Åbent Hus på de maritime skoler eller hvornår der afholdes et event, der kunne være relevant for en studerende med en konkret interesse for det maritime. Du finder en samlet oversigt over kommende events her:

Se events her

Tradeevent2019 CLU8197

Til undervisere og vejledere

Vil du have info, når vi åbner op for tilmeldinger og anden relevant materiale så skriv dig op her

Tilmelding

JOIN THE CLUB

Modtag relevante nyheder om uddannelse og karriere i den maritime branche.

Sign up