Baggrundsbillede

Arbejdsopgaver

Som skibsingeniør kan du beskæftige dig med mange typer ingeniøropgaver – både inden for det maritime erhverv men også andre industrier. Skibskonstruktion, og projektering af energianlæg eller boreplatforme er blot et par af eksemplerne. Du kan også arbejde i en mere rådgivende rolle.

Krav og forventninger

  • Du er dygtig til matematik og fysik
  • Gode planlægnings- og organiseringsevner
  • Stort overblik
  • En adgangsgivende uddannelse

Uddannelsen

Som ingeniør kan du vælge mellem diplomingeniøruddannelsen på 3 ½ år eller civilingeniøruddannelsen på 5 år. 

Vælger du diplomvejen kan du specialisere dig som skibsingeniør ved at vælge DTU’s forløb indenfor maritim teknik. Ellers er relevante studieretninger fx elektro, kemi, IT eller produktion.

På civilingeniøruddannelsen kan du også specialisere dig som skibsingeniør ved at vælge DTU’s forløb indenfor maritim teknik. Andre relevante studieretninger er blandt andet miljøteknologi, kemi og teknologi, fysik og nanoteknologi, informationsteknologi og maskinkonstruktion.

Du får SU under uddannelsen.

1920 Teknologi W3

Mød nogle af de seje unge mennesker i branchen 

Derfor har Ditte valgt en uddannelse som skibsingeniør 

Job og karriere

Der findes mange ingeniører inden for det maritime erhverv, og du kan få job både hos rederier, skibsværfter, rådgivende ingeniørvirksomheder, hos Søfartsstyrelsen eller Søværnet.

Du har rig mulighed for at specialisere dig yderligere eller blive udstationeret i udlandet.

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til stories

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand