Eftertragtet og øverstbefalende leder.

SKIBSFØRER

Scroll ned og oplev uddannelsen
Type
Professions-bacheloruddannelse (Skibsfører)
Varighed
3 år og 9 måneder (2 år)
Adgangskrav
Gymnasial uddannelse + særlige krav (GMU)
Økonomi
SU og løn i praktikperioderne (SU)

Arbejdsopgaver

Som skibsfører er du øverste leder på store handels- og passagerskibe. Du er bl.a. ansvarlig for sikkerheden om bord, og det er din opgave at planlægge sejlruter og navigere skibet undervejs. Når skibet er i havn, varetager du kontakten til lokale myndigheder og sørger for, at skibet losses og lastes korrekt.

Krav og forventninger til dig

  • Du skal enten have en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse (suppleret med følgende fag: matematik, fysisk eller kemi, dansk og engelsk) eller erfaring fra et maritimt job. Se mere om optagelseskravene her
  • En uddannelsesaftale med et rederi
  • Lyst til at være leder, planlægger og navigatør
  • Gode kommunikations- og samarbejdsevner

Uddannelsen

Du kan enten blive bacheloruddannet skibsfører med en professionsbachelor i maritim transport og skibsledelse. Dette forløb tager 3 år og 9 måneder, kræver en gymnasial uddannelse og kan læses på SIMAC i Svendborg.

Du kan også blive skibsfører uden en bachelor ved at gennemføre uddannelsen på Marstal navigationsskole på Ærø, samt på Skagen Skipperskole. Denne tager normalt 2½ år, men uddannelsestiden kan nedsættes til 1 år, hvis du allerede har sætteskippereksamen, en ”gammel" styrmandseksamen eller juniorofficerseksamen.

Du uddannes bl.a. i: Navigation, ledelse, praktisk sømandskab, søsikkerhed, radiokommunikation, maritimt engelsk og skibsadministration.

Under uddannelsen er du skiftevis i skole og ude at sejle i praktik.

Du får SU i skoleperioderne, og på havet får du løn, fri kost og logi.

Job og karriere

Skibsførere er eftertragtet på arbejdsmarkedet. Du kan se frem til en karriere, der både kan bringe dig rundt i verden om bord på handelsskibe er på færger rundt i Danmark.

Når du er ude at sejle i eksempelvis to måneder, har du bagefter fri i to måneder – begge dele med fuld løn. Som nyuddannet får du titel af 1. styrmand. Efter nogle års erfaring bliver du overstyrmand med mulighed for forfremmelse til kaptajn. Du har også mulighed for et arbejde på land i industrien, på rederikontor eller du kan videreuddanne dig f.eks. med en masteruddannelse fra CBS i shipping og logistik.

 

Drømmer du om muligheden for at have en international karriere? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Tilmeld

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Skibsfører

Svendborg International Maritime Academy

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Skagen Skipperskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Marstal Navigationsskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld