Baggrundsbillede

Arbejdsopgaver

Som skibsfører er du øverste leder på store handels- og passagerskibe. 

Krav og forventninger

  • Du skal enten have en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse (suppleret med følgende fag: matematik, fysisk eller kemi, dansk og engelsk) eller erfaring fra et maritimt job. Se mere om optagelseskravene her
  • En uddannelsesaftale med et rederi
  • Lyst til at være leder, planlægger og navigatør
  • Gode kommunikations- og samarbejdsevner

Opgaver

  • Du er bl.a. ansvarlig for sikkerheden om bord, og det er din opgave at planlægge sejlruter og navigere skibet undervejs. Når skibet er i havn, varetager du kontakten til lokale myndigheder og sørger for, at skibet losses og lastes korrekt

Uddannelsen

Du kan blive bacheloruddannet skibsfører med en professionsbachelor i maritim transport og skibsledelse.

Dette forløb tager 3 år og 9 måneder, kræver en gymnasial uddannelse og kan læses på SIMAC i Svendborg eller på MARTEC i Frederikshavn.

Du kan også blive skibsfører uden en bachelor ved at gennemføre uddannelsen på Marstal navigationsskole på Ærø, samt på MARTEC Skagen. Denne tager normalt 2½ år, men uddannelsestiden kan nedsættes til 1 år, hvis du allerede har sætteskippereksamen, en ”gammel" styrmandseksamen eller juniorofficerseksamen.

1920 Skibsfart M6

Navigation

Du uddannes bl.a. i: Navigation, ledelse, praktisk sømandskab, søsikkerhed, radiokommunikation, maritimt engelsk og skibsadministration.

Under uddannelsen er du skiftevis i skole og ude at sejle i praktik.

Du får SU i skoleperioderne, og på havet får du løn, fri kost og logi.

1920 Wplusb9861 1

Mød nogle af de seje unge mennekser i branchen 

For Jannie er uddannelsen som skibsfører en passion og en livsstil 

Job og karriere

Skibsførere er eftertragtet på arbejdsmarkedet. Du kan se frem til en karriere, der både kan bringe dig rundt i verden om bord på handelsskibe og/eller på færger rundt i Danmark.

Når du er ude at sejle i eksempelvis to måneder, har du bagefter fri i to måneder – begge dele med fuld løn. Som nyuddannet får du titel af 1. styrmand. Efter nogle års erfaring bliver du overstyrmand med mulighed for forfremmelse til kaptajn. Du har også mulighed for et arbejde på land i industrien, på rederikontor eller du kan videreuddanne dig f.eks. med en masteruddannelse fra CBS i shipping og logistik.

Gå til jobportalJoin the club

 

Moments Logo

Mød de seje unge mennesker i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

Efteruddannelser og Kurser

Ønsker du at tage en efteruddannelse eller et kursus, så findes der flere muligheder for dig. Klik her og se en liste med de mest maritimt rettede og efterspurgte efteruddannelser og kurser inden for det maritime.

Læs mere her

Teknologi W3 3 (1)
onDemand