Praktisk arbejde på hele skibet

SKIBSASSISTENT

Scroll ned og oplev uddannelsen
Type
Andre uddannelser
Varighed
2½ år
Adgangskrav
9. kl., fyldt 17½ år og helbredsundersøgelse
Økonomi
SU og løn

Arbejdsopgaver

Som skibsassistent bliver du den praktiske medarbejder om bord på skibet. Du er med helt fremme, når skibet skal fortøjes og losses i havnen. Du arbejder både på dækket, hvor du bl.a. hjælper med rengøringen, holder vagt på broen og kommer med i maskinrummet, hvor motorerne skal vedligeholdes.

Krav og forventninger til dig

Du skal være fyldt 17 ½ år og have 9. klasses afgangseksamen

Lyst til praktisk skibsarbejde og livet på havet

Mod på en hverdag med fuld fart på og masser af udfordringer

Uddannelsen

Uddannelsen til skibsassistent tager ca. 2 ½ år, hvor du skiftevis vil være i skole og ude at sejle. Du kan tage uddannelsen i Frederikshavn, Fåborg, Svendborg og på skoleskibene Danmark og Georg Stage.

I skoleperioden får du undervisning i håndværksfag, maskinlære, el-lære, maritimt engelsk, skibsteknik, søsikkerhed, praktisk sømandskab og arbejdsmiljø.

Du får SU i skoleperioderne. Når du er til søs, får du løn. Du kan få særlige skattefordele af lønnen, overtidsbetaling samt fri kost og logi om bord.

Job og karriere

Du kan se frem til et job på store handelsskibe, som ofte sejler jorden rundt. Du vil arbejde på havet i længere perioder ad gangen efterfulgt af en lige så lang periode, hvor du har fri men fuld løn. Du har gode muligheder for at videreuddanne dig efterfølgende, fx til kystskipper, sætteskipper eller skibsmekanist.

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Skibsassistent Se alle

Virksomheder

Find virksomheder, der har jobs indenfor Skibsassistent Se alle