Baggrundsbillede

Ansvar og arbejde

På maskinsnedker uddannelsen lære du at lave møbler, gulve og døre med maskiner. På skolen lære du at slibe, høvle og fræse ved hjælp af maskiner. Du lære også om de materialer, der anvendes. En stor del af arbejdet går ud på at planlægge og klargøre maskiner og materialer til arbejdet. Du skal betjene og vedligeholde maskinerne samt kende de nyeste teknikker.

Kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med IT, teknik og maskiner
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Kan arbejde sammen med mennesker fra andre uddannelser
  • Er indstillet på at arbejde på et værksted eller i en produktions hal
  • Tænker på sikkerhed

Karriere og fremtid

Både maskinsnedkere, trædrejere og produktionsassistenter bliver ansat på store produktionsvirksomheder og på værksteder. Man kan også vælge at blive selvstændig snedkermester.

Du kan også læse videre til: 

Bådmekaniker (1)

Fag

På uddannelsen får du undervisning i fag som: 

  • Materialeforståelse
  • Industriel- og håndværksmæssig fremstilling
  • Matematik
  • Lim- og finer teknik

Du vil også få undervisning i informationsteknologi, produktionsudvikling, produktion og service samt stil, form og farve.
I alle tre fag kommer du både til at udføre håndværksopgaver og mere tekniske opgaver i forbindelse med betjening af maskinerne. Uddannelsen består af et grundforløb, der kan tages på blandt andet på EUC Nord i Hjørring eller Frederikshavn. Uddannelsen tager 20 eller 40 uger, plus et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Hovedforløbet kan ikke tages på EUC Nord.

Praktik
I praktikperioden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads eller i et skolepraktikcenter. Du afslutter uddannelsen som maskinsnedker med en svendeprøve.

Skærmbillede 2020 07 14 Kl. 15.23.56

Hvorfor Maskinsnedker?

Med en uddannelse som maskinsnedker lære du at lave møbler, gulve og døre - det kan du for eksempel lave til maritime virksomheder, skibe, færger og krydstogtskibe. Der er brug for uddannet maskinsnedkere, hvilket betyder at du har stor mulighed for både praktik og job efter uddannelsen.  

Gå til jobportalJoin the club

 

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma, som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

Relaterede uddannelser

onDemand