Baggrundsbillede
Luise Billede 6 E1568561745968 264X264 Acf Cropped
Luise

Alder

31 år

Uddannelse

Styrmand
15. september 2019

Livet som styrmand og mor til 2 drenge 👩‍👦‍👦⚓️

“Jeg arbejder som styrmand på Fejø færgen, og så er jeg mor til to. Det lyder måske umuligt? Men det er det ikke.”

Et anderledes arbejdsliv

At være styrmand på Fejø færgen er et job som jeg er meget glad for, da det gør det muligt både at vedligeholde mit sønærings­bevis som styrmand, og at have et normalt familieliv. På færgen arbejder vi 1 døgn og har derefter 3 døgns fri.

Så selvom jeg har 1-2 aftener om ugen, hvor jeg ikke er hjemme til at putte børnene i seng, så har jeg samtidig mange fridage, hvor jeg kan hente børnene tidligt fra institution, uden at være stresset over indkøb, aftensmad og sengetider.

Ellers så elsker jeg at sejle ø-færge, da man kommer meget tæt på mange af passagerne man sejler med. Dette skyldes, at færgen er den eneste vej til og fra øen – hvert fald med bil. Så man møder øboerne både når de er på vej til og fra arbejde, når de skal på besøg hos børnebørnene og når de skal på sygehuset med mere. Og ofte stopper de lige op og har tid til en snak, så man bliver på en måde en del af deres liv. Man møder også sommerhusejere og turister, som lige vil have et godt råd til, hvor man skal tage hen når man er på besøg på øen.

I sommeren 2018 sejlede jeg også som kaptajn på kanalrundfart i København. Dette gjorde jeg i min “fritid”, ved siden af Færgejobbet. Jeg tog det ekstra job for at forbedre min evner indenfor manøvrering, hvilket har været en fordel i forhold til at blive kaptajn på færgen!

Og I kan tro, at det gav opmærksomhed, at kaptajnen ikke bare var kvinde, men også synligt gravid!

Luise Billede 4 264X264 Acf Cropped
Luise Billede 3 264X264 Acf Cropped

Men hvordan fik jeg egentlig interessen for den maritime verden?⛴

Det er nok i virkeligheden lidt af et mysterium, da jeg ikke er vokset op ved havet og mine forældre slet ikke har interesser i den retning.
Min far mener det skyldes, at han kom til at vælge de “forkerte” godnat læsningsbøger såsom lille Rudyard Kiplings “Havets Helte” og Captain Marryats romaner, da jeg var lille.
Men hvad end der var årsagen, så førte det i et hvert fald til, at jeg i 7. klasse læste Rikke Frausing dagbog fra hendes tid på Skoleskibet Danmark. Og så var jeg helt solgt. Det måtte jeg også prøve!

I 10. klasse tog jeg på Hou Maritime Efterskole og fik her mine første erfaringer med sejlads. Og jeg var vild med det! ⛵️

Derefter startede jeg i gymnasiet. For det er jo det unge piger gør ikke?

Og efter gymnasiet skal man jo på universitet. For det gør dygtige unge piger jo også, ikke?
Så jeg besluttede mig for at læse geografi. Men pga. mit valg af fagpakke i gymnasiet kunne jeg “desværre” ikke starte direkte efter gymnasiet. Så jeg fik lige et halvt år til rådighed til at tage ud med Skoleskibet Danmark. Og jeg elskede det! Det var lige mig!

Efterfølgende gjorde jeg dog som jeg følte at der blev forventet af mig og gennemførte bacheloruddannelsen i geografi og geoinformatik på Københavns universitet.

Men jeg kunne slet ikke få søfarten ud af hovedet! Og søgte derefter ind, som aspirant hos Mærsk og har under min uddannelse hos SIMAC sejlet med nogle af verdens største containerskibe!

//Luise 🌎

Luise Billede 2 264X264 Acf Cropped
Luise Billede 1 264X264 Acf Cropped
Luise Billede 7 E1568561491193 264X264 Acf Cropped

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Lisbeth Nye Billeder 4 264X264 Acf Cropped
Lisbeth Hansen

Min oplevelse til søs 🌊

Læs mere
Sarah Billede 264X264 Acf Cropped 1
Sarah Hammershøy

Livet som maskinmester[-]studerende 🌊 🔧

Læs mere
Jannie 1 264X264 Acf Cropped 1
Jannie

Starten på min rejse

Læs mere
Ditte 17 264X264 Acf Cropped
Ditte

En fortælling om en Shipping Trainee

Læs mere
onDemand