Baggrundsbillede
Jannie 1 264X264 Acf Cropped 1
Jannie

Alder

29 år

Uddannelse

1. styrmand
8. marts 2019

Starten på min rejse

“Jeg vil her dele glimt af mine eventyr, så jeg håber, at du vil læse med

Når man ved, at søvejen er det rigtige

Hej! 💁‍♀️ Jeg hedder Jannie, jeg er 29 år gammel og 1. styrmand hos A. P. Møller-Mærsk. Jeg vidste, at jeg skulle gå søvejen efter min (frivillige) værnepligt i Søværnet, som jeg tog efter gymnasiet. Alt, hvad vi foretog os, gav bare mening for mig, og min mavefornemmelse sagde, at det var helt rigtigt! Jeg vil her dele glimt af mine eventyr, så jeg håber, at du vil læse med.

Jannie 2@2X 1 264X264 Acf Cropped
Jannie 3 264X264 Acf Cropped

Aspirant på officeruddannelsen

Mit eventyr startede tidligt, for min mavefornemmelse sagde, at jeg var på rette vej. Så efter min værnepligt søgte jeg en plads på Svendborg Søfartsskole, og her blev jeg kun bekræftet i, at jeg havde fundet den rette (blå) hylde 💙. Jeg elskede undervisningen, både teorien og det praktiske sømandsskab, historierne og mentaliteten. Samtidig var underviserne dygtige til at motivere, og de fik mig overbevist om, at det ville være godt for mig at blive aspirant på officeruddannelsen. Jeg sendte en ansøgning til Mærsk og kom ind 👏. Det var én af de bedste dage i mit liv, og jeg var virkelig stolt. Det styrkede mig kun i, at min mavefornemmelse havde været rigtig, og at det her altså måtte være den rette vej for mig.

Jeg blev færdiguddannet som Skibsfører fra SIMAC i januar 2016. To uger senere påmønstrede jeg som 2. styrmand på triple-E skibet Mærsk Mc-Kinney Møller, og jeg har aldrig set mig tilbage, fortrudt eller været i tvivl. Jeg lever for at sejle, og jeg elsker mit fag 🌊.
Siden er det blevet til ture på Mathilde Mærsk, Madison Mærsk, Morten Mærsk, Munkebo Mærsk og senest Murcia Mærsk 🛳, som er af next generation klassen, der netop er blevet færdigbygget i år. Murcia Mærsk blev bygget færdig i februar 2018, og jeg var så heldig at mønstre, mens hun stadig lå på værft. Så jeg var med til at overtage skibet, se dåbsceremonien og tage hende ud på hendes jomfrurejse sammen med resten af besætningen 🌎. Det er noget specielt at sejle på de store skibe, men at se deres fødested, opleve hele atmosfæren på værftet, se alt det arbejde, der ligger i at bygge dem, er ubeskriveligt og jeg vil aldrig glemme den oplevelse.

Efter min første tur på Murcia Mærsk og jomfrurejsen er jeg blevet forfremmet til 1. styrmand, og jeg er nu tilbage igen på samme skib, hvor jeg skal afsted på første tur i min nye stilling. Jeg glæder mig til at fortælle mere om min hverdag, mine opgaver og hvordan jeg oplever livet til søs ⚓️.

//Jannie

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Ednaldo
Ednaldo

Min vej til skoleskibet Danmark

Læs mere
Carl
Carl

Fra livgarden til Skoleskibet Danmark

Læs mere
Milan
Milan Falsing

Dagbog fra Africa Mercy

Læs mere
Selfie Med Kristine 1 264X264 Acf Cropped 1
Kristine

Sømandspræst ved Den Danske Sømandskirke 💒

Læs mere
onDemand