Baggrundsbillede
Carl
Carl

Alder

21 år

Uddannelse

Skoleskibet Danmark
17. marts 2020

Fra Livgarden til Skoleskibet Danmark

“Mit navn er Carl, og jeg er 21 år. Læs om min vej fra Livgarden til Skoleskibet DANMARK

En rygsæk fyldt med uddannelse i Livgarden samt stolte maritime familietraditioner

Min oldefar arbejdede som skibsbygger på B&W. Senere blev han tolder og hjalp jøder over Øresund til Sverige under Anden Verdenskrig. Min morfar – som stadig lever – sejlede for ØK, blandt andet med SONGKHLA, verdens første skib med turboladet dieselmotor. Min egen far har dyrket sejlsport, og jeg selv har duelighedsbevis. Men egentlig tænker jeg ikke, at sejlerfaring bringer nogen elev langt foran andre. På et skib er alle kompetencer og mennesker vigtige… allervigtigst er samarbejde og handlekraft.

Jeg har en veninde, som sejlede med på Togt 106. Fra hende ved jeg, hvor svært det bliver at sætte ord på eventyret. Som hun kort sammenfattede det: ”Der er alt at fortælle… og intet at sige. Ord slår ikke til”.

Ligesom mine kammerater på skolen har jeg gjort mig mange tanker. Jeg tror, det bliver hårdt. Jeg er spændt på, hvad der sker, når vi begynder at gå ned på søvn, men stadig skal være skarpe. Fra Livgarden ved jeg, hvor vigtigt det er at have overskud og hjælpe hinanden. Energi smitter.

Allerede på land har Hold 107 vist overskud. Da det på et tidspunkt kom frem, at vi ikke ville få den traditionsrige hvide skibsuniform, tog jeg og andre frivillige affære. Et udvalg satte sig for at skrive ansøgninger til fonde og private virksomheder for at søge økonomisk støtte til standsmæssig uniformering af de 61 elever. Kortvarigt følte vi os som et B-hold, der blot skulle fragte en bus over Atlanterhavet, så andre kunne overtage og sejle videre til OL i Tokyo. Vi vendte skuffelse til viljestyrke… nu skulle The Rat Pack vise, hvad vi dur til. Og det er faktisk blevet en ret fed identitet for Hold 107.

 

//Carl

Carl 1

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Katrine Billede 2 264X264 Acf Cropped 1
Katrine

At være maskinmester[-]studerende 👩‍👦‍👦⚓️

Læs mere
Luise Billede 6 E1568561745968 264X264 Acf Cropped
Luise

Livet som styrmand og mor til 2 drenge

Læs mere
Beth Billede 6 264X264 Acf Cropped
Beth Pattrick

My first year of cadetship ⚓️

Læs mere
Line Billede 264X264 Acf Cropped
Line

At blive skibsfører på SIMAC

Læs mere
onDemand