Baggrundsbillede
Line Billede 264X264 Acf Cropped
Line

Alder

23 år

Uddannelse

Skibsfører
10. september 2020

At være skibsførerstude[-]rende på SIMAC

“Til jer piger der tænker, at det her kun er for mænd vil jeg bare sige: I skal bare gøre det!”

Når uddannelsen lever op til forventningerne

Jeg har faktisk valgt uddannelsen fordi jeg havde et fritidsjob hos Molslinjen, hvor jeg snakkede meget med officererne ombord. De fortalte mig om, hvor fedt det er at sejle og hvordan man oplevede en masse eventyr – og det synes jeg bare lød super fedt! Så, jeg undersøgte det og nu læser jeg på SIMAC!

Der er mange fede ting ved min uddannelse. Man får en uddannelse der er meget bred og praktisk – og jeg kan virkelig godt lide at bruge mine hænder og være praktisk.

På SIMAC har vi alle mulige fag såsom håndværksfag, sejlads, brandskole, almindelige fag, navigation, søsikkerhed og meget meget mere.
Undervejs kommer man ud og sejle og det er rigtig rart, for så giver det hele mening. Alt det man har lært på studiet falder på plads og man får lov at prøve det hele i praksis.
Man møder mange fantastiske mennesker og folk med andre kulturer og det er virkelig spændende. Man er jo rigtig meget sammen med sine kollegaer ombord og man får knyttet nogle helt specielle bånd til hinanden som jeg også synes er ret unikt for denne her uddannelse.

I min klasse er vi tre piger ud af 30 elever. Det er selvfølgelig ikke så mange, men jeg synes det er super fint. Jeg har det godt med drengene og der er ikke så meget pis med dem og ikke så meget “pigefnider” og det passer mig rigtig godt.
Det at være kvinde ombord på et skib, har jeg virkelig kun gode erfaringer med. Der er mange der har sagt, at de var glade for at have mig ombord. Det giver en god dynamik når der er kvinder.
Jeg får faktisk ret meget anerkendelse for at være kvinde og når vi f.eks. er i havn er der mange der roser mig for at have valgt den uddannelse. Det synes jeg er ret sejt.

Til jer piger der tænker, at det her kun er for mænd vil jeg bare sige: I skal bare gøre det! Inden jeg startede på uddannelsen havde jeg ingen erfaring med det maritime og jeg er så glad for at jeg kastede mig ud i det. Jeg har på ingen måde fortrudt det, Jeg er blot blevet bekræftet i, at det er det helt rigtige for mig fordi jeg får set verden og jeg får mødt super fede mennesker!

//Line, Skibsførerstuderende, SIMAC 🌊

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Tanya 1 264X264 Acf Cropped 1
Tanya Schmidt

En fest på Crown Seaways

Læs mere
Ingrid Marie 10 264X264 Acf Cropped
Ingrid Marie

Bøjningsmo[-]mentet i bølgernes brus

Læs mere
Caroline 10 264X264 Acf Cropped 1
Caroline A.

Meget mere end en HF

Læs mere
Profile1 1555014441 264X264 Acf Cropped 1
Emma

Teamet i maskinen 🛠

Læs mere
onDemand