Baggrundsbillede
Selfie Med Kristine 1 264X264 Acf Cropped 1
Kristine

Alder

32 år

Uddannelse

Sømands[-]præst
28. september 2019

Sømandspræst ved Den Danske Sømandskirke 💒

“Jeg er sømandspræst ved Den Danske Sømandskirke i Rotterdam - og her får i min historie”

En ventil for de søfarende

Indsatsen som sømandspræst består i at besøge danskflagede skibe, der anløber havnen i Rotterdam. Og jeg er en af dem, som lige siden jeg startede på teologistudiet har drømt om at rejse ud som sømandspræst.

Livet som sømandspræst er noget helt særligt og adskiller sig en del fra arbejdet som sognepræst i en dansk folkekirke! Som sømandspræst får jeg nemlig lov til at komme ud af kontoret og ud af kirken.

Når jeg kommer ombord på skibene møder jeg mange forskellige mennesker og jeg møder dem midt i deres verden og dagligdag.

Det er spændende og udfordrende at arbejde som netop sømandspræst, fordi det kræver at jeg skal improvisere. Fornyligt blev jeg med kort varsel for eksempel bedt om at komme ombord på et skib og holde en gudstjeneste.

Jeg oplever, at jeg som sømandspræst sætter mig selv i spil som en ventil for de søfarende. Jeg er deres øre, når de har lyst til at snakke – om stort og småt – nogle er eksempelvis tynget af ensomhed. Derfor går jeg fra skibene med en fornemmelse af, at besøget gør en forskel. Søfolkene er glade for at vide, at der er nogen på land, der har dem i tankerne. Det er vigtigt at de føler sig husket og jeg er glad for at være en del af den indsats!

// Kristine 

Selfie Med Kristine Og Skibe I Baggrunden 2 E1569664972875 264X264 Acf Cropped 1

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Pernille Billede 2 264X264 Acf Cropped
Pernille

At have hele verden som sin legeplads

Læs mere
Ednaldo
Ednaldo

Min vej til skoleskibet Danmark

Læs mere
Carl
Carl

Fra livgarden til Skoleskibet Danmark

Læs mere
Signi
Signi

Jeg vil se verden

Læs mere
onDemand