Baggrundsbillede
Lisbeth Nye Billeder 4 264X264 Acf Cropped
Caroline

Alder

21 år

Uddannelse

HF Søfart
10. september 2019

Min oplevelse til søs 🌊

"Jeg er en af de få kvinder, der har valgt at påbegynde min karriere til søs, og jeg har netop afmønstret M/S Bergensfjord, efter min 3. tørn. 🚢”

Søfart lå ikke i kortene

Ohøj 🙋🏻‍♀️

Jeg er en af de få kvinder, der har valgt at påbegynde min karriere til søs, og jeg har netop afmønstret M/S Bergensfjord, efter min 3. tørn.  🚢

Da jeg tilbage i 2016 valgte at flytte til søfartsbyen Marstal for at påbegynde HF-søfart havde jeg aldrig drømt om, at jeg skulle ud og sejle. Jeg valgte blot at starte derovre, fordi det for mig ville være en god måde at få sin gymnasielle uddannelse på. Men både skolen og ikke mindst miljøet i Marstal by har gjort, at jeg ville ud og prøve kræfter med søfart!

Lisbeth Billede 4 264X264 Acf Cropped 1
Lisbeth Nye Billeder 3 264X264 Acf Cropped
Lisbeth Nye Billeder 5 264X264 Acf Cropped

De daglige gøremål

Til dagligt er der en masse gøremål ombord. Jeg hjælper til med at fortøje, når vi skal ligge til kaj. Lastning og losning af fartøjer samt trailere. Derudover bliver der afholdt ugentlige øvelser, store som små og almen vedligehold såsom smøring, maling, banke rust, vaske skotter ned, splejse trosser, holde dæk rene, og en masse andre praktiske opgaver. Der er hele tiden noget der skal laves, og det passer mig enormt godt med det praktiske arbejde. På et eller andet tidspunkt begynder jeg nok at hungre efter at komme tilbage og videreuddanne mig som skibsfører. Indtil da, bruger jeg tiden på at samle en masse nyttige erfaringer, som vil blive brugt i henhold til fremtidig uddannelse – så jeg forhåbentlig bliver ligeså kompetent som dem jeg sejler med nu.

Med Bergensfjord har jeg oplevet de norske fjorde, men jeg er sikker på, at jeg på et tidspunkt også skal ud og samle andre erfaringer og se den store verden samt lære en masse kulturer at kende. Indtil da, vil jeg lade min viden vokse her i et godt og trygt arbejdsmiljø hos Fjord Line. 👷🏻‍♀️

// Lisbeth

Lisbeth Billede 1 264X264 Acf Cropped 2
Lisbeth Billede 2 264X264 Acf Cropped
Lisbeth Billede 3 264X264 Acf Cropped 1

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Tanya 1 264X264 Acf Cropped 1
Tanya Schmidt

En fest på Crown Seaways

Læs mere
Skærmbillede 2020 03 13 Kl. 12.59.55 264X264 Acf Cropped 1
Louise

Nye muligheder

Læs mere
Ednaldo
Ednaldo

Min vej til skoleskibet Danmark

Læs mere
Beth Billede 6 264X264 Acf Cropped
Beth Pattrick

My first year of cadetship ⚓️

Læs mere
onDemand