Baggrundsbillede
Ditte 17 264X264 Acf Cropped
Ditte

Alder

21 år

Uddannelse

Shipping Trainee
8. marts 2019

En fortælling om en Shipping Trainee

“Jeg har samlet nogen af mine oplevelser her, så du kan få et unikt indblik i mit forløb og mine oplevelser som shipping trainee

Første skoleforløb

Jeg har været så spændt, og jeg har haft så mange sommerfugle i maven, men på den gode måde. Jeg har virkelig glædet mig til at starte som shipping trainee, og det er så fedt endelig at komme i gang. Som shipping trainee får jeg et godt mix af både teoretisk og praktisk læring. Uddannelsesforløbet starter på skolebænken, hvor vi bliver godt klædt på til forskellige jobs. Så med bøgerne i hus er jeg klar til at stifte bekendtskab med Maritime Law og Maritime Economics. Men det gælder altså om at holde tungen lige i munden, for vi skal til eksamen i begge fag. Så inden længe har jeg forhåbentlig helt styr på de forskellige elementer i shippingmarkedet såsom supply og demand, fragt, nybygninger, scrapping osv. Jeg har det fedt, og jeg glæder mig til kunne sætte kryds i bestået i de kommende eksamener.

Ditte 4 264X264 Acf Cropped
Ditte 13 264X264 Acf Cropped

Til søs
Ved siden af den teoretiske læring forbereder vi os også på oplevelser til søs. Inden afgang skal vi dog lige have styr på vores søfartsbog og vores sundhedsbevis, eller som jeg kalder det; “den blå bog”. Med papirerne i orden og eksamenerne bestået er jeg allerede efter et halvt år klar til en tur til Marokko, hvor Harbour Krystal skal losse til trucks i Casablanca. Normalt må vi ikke tage billeder på vores skibe, men jeg har lånt et særligt kamera, som vi har ombord. Kameraet har blandt andet en ATEX godkendt kapsling, hvilket gør det eksplosionssikkert. Så med sikkerheden i orden, kan jeg vise jer billeder fra min tur ombord.

Forhåbentlig byder den nærmeste fremtid snart på endnu flere fede oplevelser, jeg er i hvert fald klar!

Ditte 11 264X264 Acf Cropped 1
Ditte 21 264X264 Acf Cropped

Praktikkens muligheder
Det er endnu engang blevet tid til at komme ud og afprøve min teori i praksis. For 1 uge siden startede jeg nemlig i Befragtningen, hvilket er meget anderledes i forhold til det jeg tideligere har prøvet i Operationen og Teknisk afdeling. Befragtningen er en meget dynamisk afdeling, da markedet hele tiden går op og ned. I dag har jeg eksempelvis været med på min første clean fix ture på et af vores skibe. Det var virkelig tilfredsstillende, at få lov og være med i hele processen lige fra lasten dukkede op, gennem forhandlingerne og frem til at aftalen gik igennem! Jeg har mega optur og nyder hver dag!

Rotation i afdelingerne
For hver dag der går, bliver jeg kun mere bekræftet i de muligheder jeg har, som shipping trainee. Vi roterer rundt i forskellige afdelinger, og får på den måde mulighed for at afprøve vores evner i forskellige jobs typer. Jeg har netop været på skolebænken og fået undervisning i Organisation og Ledelse. Så nu glæder jeg mig helt vildt til at starte i en ny afdeling på mandag. Her starter jeg nemlig i Marine HR, hvor jeg blandt andet skal med ud og snakke med nye kadetter til SHIP Event. Tiden går stærkt, når man har det godt.

Ha’ det godt. Vi ses!

// Ditte

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Sarah Billede 264X264 Acf Cropped 1
Sarah Hammershøy

Livet som maskinmester[-]studerende 🌊 🔧

Læs mere
Lisbeth Nye Billeder 4 264X264 Acf Cropped
Lisbeth Hansen

Min oplevelse til søs 🌊

Læs mere
Caroline Billede 264X264 Acf Cropped 1
Caroline

Hverdagen som studerende på Martec

Læs mere
Beth Billede 6 264X264 Acf Cropped
Beth Pattrick

My first year of cadetship ⚓️

Læs mere
onDemand