Baggrundsbillede
Caroline Billede 264X264 Acf Cropped 1
Caroline

Alder

19 år

Uddannelse

HF Søfart
10. september 2019

Hverdage på HF Søfart, MARTEC i Frederikshavn 🛠

"Jeg kan godt lide ideen om, at man får en gymnasial uddannelse samtidig med en erhvervsuddannelse – så man kan komme ud og arbejde direkte efter sit studie”

Min historie

Jeg hedder Caroline og er 19 år gammel og kommer fra en lille by der ligger mellem Frederikshavn og Skagen der hedder Aalbæk.

I min familie har vi altid sejlet og der er mange i min familie, som er maskinmestre – hvilket helt klart har inspireret mig til at søge inde i det maritime ⚓️

Jeg læser HF Søfart på MARTEC i Frederikshavn.

Jeg kan godt lide ideen om, at man får en gymnasial uddannelse samtidig med en erhvervsuddannelse – så man kan komme ud og arbejde direkte efter sit studie. Og så synes jeg bare, at det at kunne sejle rundt og se verden var noget der tiltalte mig ret meget.

En typisk dag på HF Søfart er, at man møder ind på gymnasiet kl. 08.15 og har alle de almene fag som dansk, matematik osv. Vi har også maritime fag og så er der et togt med Skoleskibet Danmark, som man kommer ud og sejle med på det andet år af uddannelsen. Vi var en tur i Caribien, det var ret fedt.

Vi har et mega godt sammenhold på uddannelsen og det betyder alt. Vi er kun fire 4 piger i min klasse og 17 drenge. Men det gør ikke noget. Jeg føler, at vi alle er på lige fod og os fire piger kan jo ikke undgå at få et helt unikt sammenhold. Det fedeste ved min uddannelse er helt klart de gode venner man får for livet.

Mine drømme for fremtiden er at læse til maskinmester og komme ud og sejle og se verden.
Mange ser lidt maskinmester som et mandefag, men vi kvinder kan altså det samme, så vi kan sagtens læse til maskinmester!

Hvis du er i tvivl om du skal tage en uddannelse i Det Blå Danmark, så vil jeg bare sige, at man skal gøre det. Det er den fedeste branche med de fedeste muligheder og der er virkelig mangel på folk.

Du skal bare gøre det! 💪🏼

//Caroline

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Skærmbillede 2020 03 13 Kl. 12.59.55 264X264 Acf Cropped 1
Louise

Nye muligheder

Læs mere
Beth Billede 6 264X264 Acf Cropped
Beth Pattrick

My first year of cadetship ⚓️

Læs mere
Sarah Billede 264X264 Acf Cropped 1
Sarah Hammershøy

Livet som maskinmester[-]studerende 🌊 🔧

Læs mere
Ditte 17 264X264 Acf Cropped
Ditte

En fortælling om en Shipping Trainee

Læs mere
onDemand