Baggrundsbillede
Image1
Lisa

Alder

27

Uddannelse

Skibsassistent
20. december 2021

Jeg var udlært som teatertekniker, inden jeg startede som ubefaren hos ESVAGT

“Efter 2-2,5 år, tog jeg fri i lang tid, for at få styr på en skade, og tog i mellemtiden en cykelmekaniker uddannelse”

Jeg arbejder som befaren skibsassistent hos ESVAGT

Da jeg var kommet mig 100% efter min skade, valgte jeg herefter at tage den befarne del af uddannelsen, og sejle ud med ESVAGT igen, da jeg havde et stort savn til den maritime verden. 

Jeg har valgt denne uddannelse, fordi det gik op for mig, efter en stressfuld periode som teatertekniker, at jeg havde brug for at arbejde med mine hænder og være under åben himmel. 

Af alle de jobs som tilbyder dette, var det klart søfarten, som stjal min opmærksomhed, og da jeg så kom afsted på de første ture føltes det bare helt rigtigt!

Image1
Image0

En arbejdsdag for mig

Jeg vil gerne fortælle jer, hvordan en typisk arbejdsdag for mig ser ud!

Vi starter med at lave bådtjek af vores FRB’er, støvsuge og vaske dørken i apteringen. Når morgenmaden så er spist, snakker vi sammen ombord om hvad der skal ske i løbet af dagen, og så går vi ellers bare i gang. Arbejdsopgaver inkluderer bl.a. at banke rust, generelt vedligeholdelse af skibet og hjælpe til i maskinen. Derudover bruger vi meget tid på øvelses sejlads i FRB’erne og generelle øvelser i forbindelse med brand, båd, hospital osv.

Vi går til fyraften ved 17 tiden, og så er der jo frit slag indtil næste morgen, hvor man f.eks. kan se tv, læse bøger og spille playstation, enten alene eller sammen med kollegaerne i tv/opholdsstuen.

Det fedeste ved min uddannelse er, at den er så alsidig, og man får lov til at være lidt over det hele på skibet. Derudover er det da også fedt med den friske luft, sammenholdet ombord og det at være væk hjemmefra.

Jeg synes helt klart man skal vælge den maritime branche, fordi det er den fedeste arbejdsplads nogensinde. Havudsigt, solopgang og solnedgang – hvem vil ikke have det? Derudover giver jobbet dig en masse færdigheder, samtidig med, at man lærer en masse ting om sig selv, og udvikler sig hele tiden både fagligt og personligt.

Og til sidst, et lille tip: Hvis man er i tvivl, om man skal blive maskinmester eller skibsfører, kan man starte som skibsassistent, hvor man får lov at være lidt i begge verdener.

//Lisa

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Pernille Billede 2 264X264 Acf Cropped
Pernille

At have hele verden som sin legeplads

Læs mere
Ednaldo
Ednaldo

Min vej til skoleskibet Danmark

Læs mere
Carl
Carl

Fra livgarden til Skoleskibet Danmark

Læs mere
Signi
Signi

Jeg vil se verden

Læs mere
onDemand