En efteruddannelse der virkelig åbner karrieredøre

AUTOMATIONS- TEKNOLOG

Scroll ned og oplev uddannelsen
Varighed
2 år
Adgangskrav
Se 'Krav og forventninger til dig'
Økonomi
SU

Arbejdsopgaver

Som automationsteknolog varetager du opgaver i forbindelse med opbygning, integrering og optimering af styresystemer for automatiske industrianlæg. Når der skal laves nye innovative automatiseringsprojekter, bidrager du med dine kompetencer, kreativitet og tekniske indsigt. 

Dette er en bred faglig uddannelse, og du vil derfor også  mange forskellige arbejdsopgaver som programmering, udvikling, teknisk innovation, procesoptimering og projektering. 

Krav og forventninger til dig

Du har en gymnasial eksamen eller anden relevant erhvervsuddannelse (elektriker eller automatiktekniker) 

Kreativt tænkende og et godt blik for systemer 

Interesse for programmering

Uddannelsen

Selve uddannelsen er en efteruddannelse og tager 2 årUndervisningen veksler mellem almindelig klasseundervisning, selvstændig opgaveløsning og projektarbejde. Efter 2 år vil du have en titel som Automationsteknolog AK. 

Der er tale om en bred faglig uddannelse, og du vil derfor opnå forskelligartet viden og kompetencer i løbet af de 2 år.  

I samarbejde med dine medstuderende lærer du at opbygge og optimere tekniske styresystemer, og I r nyttig viden om automatisering i forbindelse med industrielle styresystemer og automatiske anlæg. Du får desuden undervisning i teknisk matematik og fysik samt strukturering og kvalitetssikring.

Job og karriere

Når du er færdig med din uddannelse, kan du søge ansættelse i offentlige forsyningsvirksomheder eller i private industrivirksomheder, f.eks. i vindmølleindustrienDesuden er der efterspørgsel på din arbejdskraft både i Danmark og i udlandet. 

Nogle af de forskellige jobtitler, du har mulighed for at få, er projektleder, koordinator og teknisk leder. 

Hvis du har mod på at uddanne dig yderligere, har du også mulighed for det. Du kan eksempelvis tage en Pba. i produktudvikling og teknologisk integration, eller du kan læse til maskinmester 

 

Virksomheder

Find virksomheder, der har jobs indenfor Automationsteknolog Se alle