En efteruddannelse der virkelig åbner karrieredøre

AUTOMATIONS- TEKNOLOG

Scroll ned og oplev uddannelsen
Varighed
2 år
Adgangskrav
Se 'Krav og forventninger til dig'
Økonomi
SU

Arbejdsopgaver

Som automationsteknolog varetager du opgaver i forbindelse med opbygning, integrering og optimering af styresystemer for automatiske industrianlæg. Når der skal laves nye innovative automatiseringsprojekter, bidrager du med dine kompetencer, kreativitet og tekniske indsigt. 

Dette er en bred faglig uddannelse, og du vil derfor også  mange forskellige arbejdsopgaver som programmering, udvikling, teknisk innovation, procesoptimering og projektering. 

Krav og forventninger til dig

Du har en gymnasial eksamen eller anden relevant erhvervsuddannelse (elektriker eller automatiktekniker) 

Kreativt tænkende og et godt blik for systemer 

Interesse for programmering

Uddannelsen

Selve uddannelsen er en efteruddannelse og tager 2 årUndervisningen veksler mellem almindelig klasseundervisning, selvstændig opgaveløsning og projektarbejde. Efter 2 år vil du have en titel som Automationsteknolog AK. 

Der er tale om en bred faglig uddannelse, og du vil derfor opnå forskelligartet viden og kompetencer i løbet af de 2 år.  

I samarbejde med dine medstuderende lærer du at opbygge og optimere tekniske styresystemer, og I r nyttig viden om automatisering i forbindelse med industrielle styresystemer og automatiske anlæg. Du får desuden undervisning i teknisk matematik og fysik samt strukturering og kvalitetssikring.

Job og karriere

Når du er færdig med din uddannelse, kan du søge ansættelse i offentlige forsyningsvirksomheder eller i private industrivirksomheder, f.eks. i vindmølleindustrienDesuden er der efterspørgsel på din arbejdskraft både i Danmark og i udlandet. 

Nogle af de forskellige jobtitler, du har mulighed for at få, er projektleder, koordinator og teknisk leder. 

Hvis du har mod på at uddanne dig yderligere, har du også mulighed for det. Du kan eksempelvis tage en Pba. i produktudvikling og teknologisk integration, eller du kan læse til maskinmester 

Drømmer du om muligheden for at have en international karriere? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv løbende opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Tilmeld

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Automationsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Erhvervsakademi Dania

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Københavns Erhvervsakademi

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

UCL – Erhvervsakademi og professionshøjskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

UCN

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld