En tværfaglig specialist i en konstant udviklende branche.

AUTOMATIKTEKNIKER

Scroll ned og oplev uddannelsen
Varighed
4½ år
Adgangskrav
Se 'Krav og forventninger til dig'
Økonomi
SU og elevløn

Arbejdsopgaver

Med introduktionen af industrirobotter og komplicerede computerstyrede anlæg bliver produktionen i industrien mere og mere automatiseret. Det er automatikteknikerens arbejde at opstille og indkøre disse anlæg. Desuden kan du som automatiktekniker sørge for vedligeholdelse, reparation, forbedring og optimering af de eksisterende anlæg.  

En fordel ved automatikteknikeruddannelsen er, at du kommer til at arbejde med flere forskellige fagområder, og du får arbejdsopgaver, som går på tværs af både elektrikerfaget, industritekniker- og smedefaget. 

Krav og forventninger til dig

9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik 

Du skal kunne arbejde under pres, da bare en kort afbrydelse i systemerne kan få store konsekvenser for resten af produktionen 

Gode samarbejdsevner, blandt andet i udviklingen af nye anlæg  

Interesse for teknik og elektronik  

God til matematik, it og engelsk

Uddannelsen

En uddannelse som automatiktekniker tager 4,5 år at gennemføre. Dette er inklusiv et halvt år på grundforløb 1, hvor du vil få en bred introduktion til de forskellige erhvervsuddannelser.   

Under uddannelsen r du en masse spændende fag blandt andet inden for montage, fejlsøgning og fejlretning på automatiserede maskiner og anlæg. Derudover lærer du at vedligeholde, reparere og forbedre eksisterende anlæg.   

Du vil desuden opnå en grundlæggende viden om automatiske systemer og lære om teknik, elektronik og strømstyringssystemer. Som uddannet automatiktekniker skal du arbejde med robotter, du vil derfor også  undervisning i robotteknologi. 

Job og karriere

Som automatiktekniker kan du få job i virksomheder, hvor mekaniske og tekniske anlæg styrer produktionen. Det kan f.eks. være hos store elektronikvirksomheder, i den maritime industri, eller du kan arbejde ombord på skibe. Du har også mulighed for at blive selvstændig, hvis det er det, du drømmer om.  

Ønsker du at videreuddanne dig, kan du tage uddannelse til automationsteknolog, driftsteknolog offshore, energiteknolog, IT-teknolog og installatør. Du kan også læse en professionsbachelor i eksport og teknologi.

 Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Det Blå Danmark har rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Tilmeld

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Automatiktekniker

TECHCOLLEGE

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Syddansk Erhvervsskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

TEC

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

ZBC

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Virksomheder

Find virksomheder, der har jobs indenfor Automatiktekniker

Danfoss Power Electronics A/S

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Man Energy Solutions

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

ABB A/S

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Inrotech ApS

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld