AUTOMATIKTEKNIKER

En tværfaglig specialist i en konstant udviklende branche.

Læs mere

Arbejdsopgaver

Med introduktionen af industrirobotter og komplicerede computerstyrede anlæg bliver produktionen i industrien mere og mere automatiseret. Det er automatikteknikerens arbejde at opstille og indkøre disse anlæg. Desuden kan du som automatiktekniker sørge for vedligeholdelse, reparation, forbedring og optimering af de eksisterende anlæg.  

En fordel ved automatikteknikeruddannelsen er, at du kommer til at arbejde med flere forskellige fagområder, og du får arbejdsopgaver, som går på tværs af både elektrikerfaget, industritekniker- og smedefaget. 

Krav og forventninger til dig

  • 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik 
  • Du skal kunne arbejde under pres, da bare en kort afbrydelse i systemerne kan få store konsekvenser for resten af produktionen 
  • Gode samarbejdsevner, blandt andet i udviklingen af nye anlæg  
  • Interesse for teknik og elektronik  
  • God til matematik, it og engelsk

Uddannelsen

En uddannelse som automatiktekniker tager 4,5 år at gennemføre. Dette er inklusiv et halvt år på grundforløb 1, hvor du vil få en bred introduktion til de forskellige erhvervsuddannelser.   

Under uddannelsenr du en masse spændende fag blandt andet inden for montage, fejlsøgning og fejlretning på automatiserede maskiner og anlæg. Derudover lærer du at vedligeholde, reparere og forbedre eksisterende anlæg.   

Du vil desuden opnå en grundlæggende viden om automatiske systemer og lære om teknik, elektronik og strømstyringssystemer. Som uddannet automatiktekniker skal du arbejde med robotter, du vil derfor også undervisning i robotteknologi. 

Job og karriere

Som automatiktekniker kan du få job i virksomheder, hvor mekaniske og tekniske anlæg styrer produktionen. Det kan f.eks. være hos store elektronikvirksomheder, i den maritime industri, eller du kan arbejde ombord på skibe. Du har også mulighed for at blive selvstændig, hvis det er det, du drømmer om.  

Ønsker du at videreuddanne dig, kan du tage uddannelse til automationsteknolog, driftsteknolog offshore, energiteknolog, IT-teknolog og installatør. Du kan også læse en professionsbachelor i eksport og teknologi.  

Navn Automatiktekniker

Varighed 4½ år

Adgangskrav 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik

Økonomi SU og elevløn

Skoler Se en liste over, hvor du kan uddanne dig til Automatiktekniker Se skoler

Virksomheder Se en liste over, hvor du kan blive ansat som Automatiktekniker Se virksomheder

Find job Se aktuelle ledige stillinger til Det Blå Danmark Gå til jobportalen

3 gode grunde til at blive automatiktekniker:
  • Du kommer til at arbejde med robotter 
  • Du får et arbejde, hvor du kommer til at arbejde med flere fagretninger: smedefaget, industriteknikerfaget og elektrikerfaget  
  • Du bliver en del af en branche, der hele tiden er under udvikling

SHIP event 2018

Hør om uddannelserne til Skibsofficer, Maskinmester, Skibsfører og andre maritime uddannelser. Ikke angivet Læs mere

TRADE event 2018

Hør om shipping, trading og brokering på internationalt plan. Ikke angivet Læs mere