Den sejlende gymnasieuddannelse.

HF SØFART

Scroll ned og oplev uddannelsen
Type
Ungdomsuddannelse
Varighed
3 år
Adgangskrav
9. klasses afgangseksamen
Økonomi
SU

Om HF-søfart

Vil du tage en HF-eksamen og samtidigt lære at sejle? HF-søfart tager 3 år i stedet for de normale 2 for en HF-uddannelse, fordi du også modtager undervisning i praktiske søfarts- og håndværksfag.

Krav og forventninger til dig

Du skal have en 9. klasses afgangseksamen

Nysgerrig på at sejle og lære om søfart

Lyst til en uddannelse hvor du ikke kun sidder på skolebænken

Uddannelsen

Du kan læse HF-søfart i Frederikshavn, Skagen, Svendborg og Marstal på Ærø. På HF-søfart i Frederikshavn kommer du på togt med Skoleskibet Danmark, mens du i Marstal hvert år kommer på togt med den tremastede skonnert Fylla. 

Du bor ofte på skolen eller på kollegium i nærheden, og du har derfor dine venner fra skolen tæt på dig. Det giver et stærkt sammenhold og gode venskaber.

Du får de almindelige gymnasiefag som dansk, engelsk, matematik, historie osv. Derudover har du søfartsfag ude på havet og i værksteder f.eks. sejlads, navigation, skibsteknik, brandbekæmpelse, maskinlære og håndværk.

Hvis du er fyldt 18 år, modtager du SU under uddannelsen.

Job og karriere

HF-søfart er et godt springbræt, hvis du allerede har mod på en karriere inden for det maritime. Med din viden og praktiske erfaringer fra uddannelsen bliver du godt klædt på til at læse videre til f.eks. maskinmester eller skibsofficer. Du kan også vælge at tage et job, når du er færdig og sejle rundt i verden som ubefaren skibsassistent.

Finder du ud af, at du vil noget helt andet end søfart, har du en almindelig HF-eksamen, som du kan søge ind på andre uddannelser med.

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Hos Det Blå Danmark er mulighederne mange og der venter spændende jobmuligheder forude. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv klogere på dine fremtidsmuligheder i Det Blå Danmark og deltag i vores mange events der foregår i hele landet.

Tilmeld

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor HF Søfart

Martec

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Svendborg Søfartsskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Marstal Navigationsskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld