Baggrundsbillede
Annica 1@2X 1 264X264 Acf Cropped
Annica

Alder

32 år

Uddannelse

Sekretær
8. marts 2019

Sekretær til søs

"Mit navn er Annica, og jeg arbejder som sekretær ombord på Pearl Seaways, der sejler mellem København og Oslo.”

En uge til søs 

Hej! Mit navn er Annica, og jeg arbejder som sekretær ombord på Pearl Seaways, der sejler mellem København og Oslo. Jeg vil dele lidt om min hverdag ombord på skibet. Efter 14 dages fri er jeg endelig tilbage på arbejde og kan fortælle lidt om, hvad der skal ske i dag og de næste par dage.

Fredag

Det er fredag, solen skinner og på trods af, at der kun er 2 plusgrader her i Oslo, så kan vi konstatere, at det er en fin efterårsdag. Hver dag klokken kl. 09:45 er det min opgave som sekretær at gå ned i check-in og få startet det hele op, så vi er klar til dagens afgang senere i dag. Da det er fredag, skal vi have Båd & Brand øvelse kl. 10:15. Mine kollegaer på billedet står klar til dagens øvelse, og i dag skal de undervise os i, hvordan man udsætter redningsbådene i vandet. Jeg har meget fleksible arbejdstider. Det, der er godt med mine fleksible arbejdstider er, at jeg får tid til at holde lidt fri midt på dagen. Derfor er der også tid til, at jeg kan gå ud og få mig en kop kaffe med min chef, inden vi skal tage imod cirka 1.200 passagerer her til eftermiddag.

 

Annica 2 264X264 Acf Cropped 2
Annica 1@2X 1 264X264 Acf Cropped

Mandag
Det har været nogle travle dage om bord med registreringer af de sidste arbejdstimer, løn, lønsedler, hviletidsskema osv. Der er ikke en dag, der er ens ombord på skibet, hvilket gør mit arbejde både spændende og udfordrende – og mine arbejdsdage varierer ofte. Et eksempel på en arbejdsdag kan se således ud: jeg startede dagen i går klokken 08:00 på Administrationskontoret, hvor jeg tjekkede mails, tastede arbejdstimer ind, lavede diverse nøglekort, opdaterede besøgs-, og konferencelisten – og kammerplan klar til vores afløser, der skulle møde ind. Om morgenen er der altid en del småting, der skal ordnes. Når vi ankommer klokken 9:45 er det altid min opgave at gå ud i terminalen i enten København eller Oslo for at starte computere op og gøre klar til eftermiddagens afgang. Her sidder vi som ISPS-vagt og tager imod besøgende til skibet, konference, leverandører og crew, der mønstrer eller afmønstrer. Efter min vagt i terminalen kl. 11, er der kontorarbejde igen. Da vi både går og står en del i vores arbejde og har nogle lange arbejdsdage, skal man huske at passe på fødderne. Jeg har næsten altid fri midt på dagen, og derfor tog jeg i dag ind til byen og forkælede mig selv med en fodterapi. Nu er jeg klar til en uge mere på søen. Klokken 15:00 starter vi check in, men med kun 500 gæster, blev det en stille check in.

Aftenen nede på Administrationskontoret spenderede jeg sammen med vores General Office Manager. Vi foldede og pakkede 318 lønsedler til vores crew. Det blev en sen aften, men så har alle sammen også fået løn!

Annica 4 264X264 Acf Cropped 1
Annica 5@2X 264X264 Acf Cropped

Onsdag
Ny dag. I dag har vi rigtig travlt herude på skibet og med næsten 1800 passagerer her i weekend, har vi haft travlt i alle afdelinger. Det er dejligt at se, at vores kollegaer i hotel afdelingen arbejder flittigt og hårdt for at få skibet klart til afgang med både kabiner og de offentlige områder. Men en gang imellem skal der venner til for at få det hele til at køre. I går blev derfor en lidt anderledes dag for mig og min chef, der normalt sidder med det administrative og i check-in. Det var dejligt at se matroser tømme skrald, styrmænd samle glas og flasker ind, mens konferencemanageren sammen med os var rundt og tømme skrald, redde senge og rengøre kabiner. Jeg synes, det var en produktiv dag, og vi fik alle et indblik i hvad vores kollegaer laver til hverdag. Vi siger mange tak for, at vi fik lov til at give en hjælpende hånd.

Torsdag
I går var en rigtig dejlig aften til søs med flot solnedgang og en frisk vind. Med en sodavand i hånden flyttede chefen og jeg kontoret ud på dæk 11, hvor vi fik lavet lidt administrativt arbejde. Vi har det godt her om bord!

// Annica

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Skærmbillede 2020 03 13 Kl. 12.59.55 264X264 Acf Cropped 1
Louise

Nye muligheder

Læs mere
Signi
Signi

Jeg vil se verden

Læs mere
Luise Billede 6 E1568561745968 264X264 Acf Cropped
Luise

Livet som styrmand og mor til 2 drenge

Læs mere
Lisbeth Nye Billeder 4 264X264 Acf Cropped
Lisbeth Hansen

Min oplevelse til søs 🌊

Læs mere
onDemand