Et maritimt håndværksfag

Bådebygger

Scroll ned og oplev uddannelsen
Varighed
4 ½ år
Adgangskrav
9. klasse
Økonomi
SU og lærlingeløn

Arbejdsopgaver

Bådebyggere blev tidligere kaldt for skibstømrer. Bådebyggere konstruerer, reparerer og vedligeholder lystbåde, fiskekuttere og andre fartøjer i træ, metal og glasfiber. Som bådebygger har du ansvar for mange af byggeprocesserne, så du skal både være i stand til at male, lakere, montere beslag, installere motor osv. Det er et alsidigt job med mange spændende arbejdsopgaver.

Krav og forventninger til dig

Du skal være teknisk anlagt

Omhyggelig og præcis i dit arbejde

Evnen til at arbejde selvstændigt og villig til at være medansvarlig for din egen læring

Uddannelsen

Uddannelsen til bådebygger tager 4,5 år inklusiv grundforløbet.

Der er tale om en erhvervsuddannelse, og du kommer derfor til at veksle mellem skoleophold og praktik, hvor du får mulighed for at afprøve din teoretiske viden i praksis.

På skoleopholdet lærer du at bygge, vedligeholde, tilpasse og reparere både i træ, metal og glasfiber, og du lærer om materialer og teknikker til fremstilling og overfladebehandling af lystbåde og fx fiskekuttere. Du lærer at bygge en båd efter tegning og selv lave tegninger og beregninger til fremstillingen.

Da en bådebygger kan komme til at arbejde med farlige dampe og kemiske stoffer, vil du også blive undervist i arbejdsmiljø.

Job og karriere

Som bådebygger kan du arbejde på værft: Lystbådeværft, kutterværft og stålskibsværft. Du kan også blive selvstændig eller arbejde for virksomheder, der bygger, reparerer og vedligeholder både.

Hvis du vil videreuddanne dig, kan du eksempelvis tage en professionsbachelor i eksport og teknologi, hvilket giver dig endnu flere karrieremuligheder.

Hos Det Blå Danmark er mulighederne mange og der venter spændende jobmuligheder forude. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Tilmeld

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Bådebygger

ES Nord

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Virksomheder

Find virksomheder, der har jobs indenfor Bådebygger

Tuco Marine Group

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri A/S

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Jobi Værft

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Thyborøn Shipyard A/S

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Bredgaard Boats ApS

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld