Baggrundsbillede

Arbejdsområder

En vigtig del af arbejdet som industritekniker handler om programmering af computerstyrede industrimaskiner.

Krav og forventninger

  • Du kan lide at arbejde med computere og programmering
  • Har en færdiggjort din 9. klasse
  • Klar på at arbejde med avancerede maskiner
  • Kreativ og præcis i dit arbejde

Opgaver

  • Du forstår både at installere maskinerne og reparere dem, hvis de går i stykker, ligesom du også mestrer svejsehåndværket.
  • En industritekniker laver også maskindele af metal og arbejder med tunge maskiner, der kan dreje, fræse og bore med præcision ned til sidste millimeter. Det kan eksempelvis være ved fremstilling af skibsmotorer og industrirobotter.

Uddannelsen

Industritekniker[-]uddannelsen veksler mellem undervisning på skolen og praktikophold.

På skolen får du både undervisning i klasselokalet kombineret med praktisk undervisning på værkstedet, hvor du har fag som bearbejdning og fræsning. Du får også teknologiske fag, hvor du lærer at programmere computerstyrede maskiner. 

Wb2016 11459 (1)

Varighed

Industriteknikeruddannelsen tager mellem 4 og 4,5 år. Varigheden afhænger af dit specialeområde. Vælger du at uddanne dig til industritekniker-maskin tager uddannelsen 4 år. Efterfølgende kommer du til at arbejde med avancerede CNC-styrede maskiner og værktøjer. 

Ønsker du i stedet at tage den fulde uddannelse til industritekniker-produktion, vil der være fokus på programmering og planlægning, hvor du lærer at tilrettelægge, opstille og vedligeholde et arbejds- og produktionsforløb. Denne uddannelse tager 4,5 år. 

Wb2016 11339

Job og karriere

Når du er færdig med din uddannelse som industritekniker, har du mange muligheder for at finde arbejde.

Du kan f.eks. arbejde på skibsværfter, eller du kan få arbejde i jern- og metalindustrien. Der er også jobmuligheder i levnedsmiddelindustrien.  

Hvis du er interesseret i at videreuddanne dig, kan du blive maskinmester, produktionsteknolog, energiteknolog og driftsteknolog. Desuden kan du tage ekstra kurser, så du kan komme ind på ingeniøruddannelsen og videreuddanne dig til maskiningeniør. 

Industriteknikeruddannelsen tilbydes også som EUX, hvilket betyder, at du både får en studentereksamen og bliver faglært.

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand