Baggrundsbillede
Sx
Kamilla

Alder

22 år

Uddannelse

Klejnsmed
18. september 2019

I lære som klejnsmed på Assens Skibsværft 🛠

“Jeg er i lære som klejnsmed på Assens Skibsværft, og er pt på 3. hovedforløb – som også er det sidste forløb inden svendeprøven.”

Vand er godt for sjælen 

Jeg har altid været en drengepige og fandt ikke uddannelser såsom frisør, pædagog og de ellers ”pige agtige” fagområder interessant.

Jeg har altid syntes, at vand er godt for sjælen. Jeg er enormt fascineret over hvordan de store skrog kan flyde rundt i vandet – ja i hele verden!

Jeg så engang et program i fjernsynet med hvilke tests man skal igennem for at arbejde på f.eks. en boreplatform, og den udfordring med helikopteren glemmer jeg aldrig.. måske jeg en dag skal prøve det :o) Hvem ved?!

Kamilla Billede 2 E1568835340277 264X264 Acf Cropped
Kamilla Billede 5 264X264 Acf Cropped

Min vej mod det maritime  🌊

Efter 10. klasse søgte jeg ind som pædagog, men uddannelsen fangede mig faktisk ikke. Jeg kom i stedet på produktionsskole og skulle finde ud af hvad jeg gerne ville derfra. Jeg kom på metallinjen og der kunne jeg mærke, at jeg hurtigt fandt rytmen i værkstedet. Jeg var så fascineret over hvordan ingenting kunne blive til en masse – og noget man rent faktisk kunne bruge.

Det var faktisk dengang, hvor jeg var til samtale med min mor og faglærer for at finde ud af hvad jeg gerne ville, som jeg husker tilbage på som et afgørende punkt for min beslutning om at søge ind som smed. Jeg blev rost rigtigt meget for mit arbejde, og for at jeg kunne li’ at arbejde med mine hænder og generelt smedearbejdet. Jeg sad med ansøgningen til SOSU-linjen i hånden endnu engang for at forsøge at gi’ det skud mere – men min faglærer sagde; ”Kamilla du hører til i et smedeværksted – det er her du fyrer den af”. Jeg skulle lige komme mig over den melding, for jeg troede helt bestemt, at jeg skulle være pædagog. Men, min faglærer havde jo ret – og det gik det op for mig, at DET VAR DÈT jeg skulle. Jeg fik derfor søgt ind på grundforløb som smed, også har det taget fart lige siden!

Jeg skulle søge læreplads, og blev anbefalet at søge ned til Assens Skibsværft. Så det gjorde jeg – og jeg blev tilmed kaldt til samtale, hvor jeg fik læreplads samme dag! Jeg husker tydeligt det sus jeg fik i maven da jeg endelig havde fundet en læreplads, hvor jeg kunne forsætte min uddannelse og forhåbentlig blive god til mit håndværk. Jeg elsker mit arbejde og mine kolleger – og jeg ville den dag i dag ikke bytte det for noget andet!

Det fedeste ved mit arbejde er, at dagene ikke er ens! På værkstedet er der varierende opgaver og så er det helt vildt meget værd at have nogle gode kollegaer. De er hjælpsomme, de er med på lidt fis og ballade, og så har de en masse viden og erfaring som de gerne vil give videre til mig 😊

 

Det bedste ved at arbejde i Det Blå Danmark

Det giver en rigtig god følelse når et skib sejler ud af havnen efter endt ophold. Det betyder, at jeg har hjulpet dem med de udfordringer de så end måtte have haft. Alt lige fra huller i skroget til dårlige trappetrin. Derudover, så binder en karriere i det maritime verden sammen!

 

//Kamilla

Bidrag med din historie

Del dine historier fra din hverdag i Det Blå Danmark og vær med til at skabe kvalitetsindhold til vores blog, som vi kan dele med unge mennesker der er interesseret i en uddannelse og karriere i det maritime.

Del din historie

Guy

Se flere Moments

Kom helt tæt på hverdagen hos dem, der arbejder inden for den
maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Milan
Milan Falsing

Dagbog fra Africa Mercy

Læs mere
Skærmbillede 2020 03 13 Kl. 12.59.55 264X264 Acf Cropped 1
Louise

Nye muligheder

Læs mere
Selfie Med Kristine 1 264X264 Acf Cropped 1
Kristine

Sømandspræst ved Den Danske Sømandskirke 💒

Læs mere
Sx
Kamilla

Klejnsmed på Assens Skibsværft 🛠

Læs mere
onDemand