Praktisk uddannelsesforløb med jobmuligheder til lands og til vands.

SKIBSMONTØR

Scroll ned og oplev uddannelsen
Varighed
4 1/2 år
Adgangskrav
Se 'Krav og forventninger til dig'
Økonomi
SU og elevløn

Arbejdsopgaver

Som skibsmontør kan du både få job på land og til søsPå havet kan dine arbejdsopgaver foregå ombord på et skib, hvor du er med til at sikre, at skibets motor fungerer optimaltVil du hellere have fast grund under fødderne, kan du blandt andet arbejde på skibsværft med nybygning, reparation og vedligeholdelse af alle typer sø-fartøjer. Det kan både være små fiskerbåde, fragtskibe og store supertankere.  

Som skibsmontør vil du komme til at arbejde med installation og produktion. Det kan være pumper og sugeudstyr ombord på skibende samt ankerspil og lastrumsafdækninger.   

Object reference not set to an instance of an object.

Uddannelsen

Uddannelsen til skibsmontør varer 4,5 år inklusiv et 6 måneders grundforløb. I løbet af uddannelsen vil du veksle mellem skoleophold og praktik hos en virksomhed. Under dit skoleophold vil du både have teoretiske fag og praktiske fag, der foregår på værksteder.  

Nogle af dine kommende fag er termisk sammenføring, maskinel og manuel bearbejdning, rørsystemer og tegningsforståelse. Du vil også opnå en stor viden om skibsmotorer og kraner, hvilket er vigtigt, da du skal kunne vedligeholde og reparere store motorer, kraner og andet skibsudstyr.  

Du vil også lære at arbejde med meget avanceret teknik på skibe. Derfor handler uddannelsen heller ikke kun om skibsmotorer. Udover den praktiske undervisning, vil du også lære om Loven om Havmiljø – det er nemlig vigtigt, at du ved, hvordan du passer på miljøet og dig selv, når du arbejder ombord på et skib. 

Job og karriere

Der venter masser af muligheder for en uddannet skibsmontør. Du kan vælge at arbejde hos virksomheder, men flere vælger også at starte som selvstændige og arbejde privat for forskellige værfter og firmaer. Du kan også vælge at få en karriere i en udenlandsk virksomhed, da den maritime industri er meget global.  

Du kan også vælge at videreuddanne dig efter at have færdiggjort skibsmontøruddannelsen. Du kan videreuddanne dig til maskinmester, produktionsteknolog eller driftsteknolog offshore.  

Hvis du afsætter 6 måneder ekstra til din uddannelse, kan du vælge at tage uddannelsen som EUX. På den måde får du både et svendebrev og en studentereksamen, hvilket kun giver dig endnu flere karrieremuligheder. 

Virksomheder

Find virksomheder, der har jobs indenfor Skibsmontør Se alle