Vil du finde løsninger på verdens energiproblemer?

ENERGITEKNOLOG

Scroll ned og oplev uddannelsen
Varighed
2 år
Adgangskrav
Se ''Krav og forventninger''
Økonomi
SU

Arbejdsopgaver

Som energiteknolog arbejder du som projektleder, når du skal analysere energiproblemer i bygninger og industriprocesser og efterfølgende finde og rådgive om løsningsmulighederne. Det er også dig der sørger for, at håndværkerne udfører opgaven korrekt i forhold til at løse problemet 

Energioptimering er et yderst relevant område både i industrien, hos virksomheder og i private boliger. Du har derfor mulighed for at finde arbejde i mange spændende sektorer. 

Krav og forventninger til dig

Du skal have et godt overblik 

En gymnasial eller anden relevant erhvervsuddannelse, eksempelvis smed eller elektriker 

Evnen til at arbejde selvstændigt

Uddannelsen

Uddannelsen til energiteknolog er en erhvervsakademiuddannelse, der tager 2 år og består af flere elementer. Du får både obligatoriske og valgfrie fag indenfor de områder, som du ønsker at specialisere dig iDu skal desuden igennem et praktikforløb og et afsluttende projekt.  

Du kommer til at løse rigtige opgaver under din uddannelse, der giver dig god praktisk erfaring 

Under uddannelsen får du både praktisk og teoretisk viden. Dette vil blandt andet være i effektivisering af klimaanlæg, solcelleanlæg og vindmøller. Du lærer også at identificere og løse energiproblemer, som ruster dig til arbejdet som projektleder.

Job og karriere

Som færdiguddannet energiteknolog har du mulighed for at få arbejde hos forsyningsvirksomheder og rådgivningsvirksomheder, eller du kan få arbejde i tekniske forvaltninger inden for både stat og kommune. Du kan også få arbejde hos virksomheder, som beskæftiger sig med bygninger og procesanlæg, hos arkitektvirksomheder og energikonsulentfirmaer. Du vil naturligvis også kunne finde arbejde i virksomheder, der specialiserer sig i det maritime erhverv.  

Af mulige jobtitler kan nævnes energirådgiver, energichef, energikoordinator eller projektleder.   

På trods af at energiteknolog er en efteruddannelse, har du stadig mulighed for at videreuddanne dig. Du kan eksempelvis tage en Pba. i innovation og entrepreneurship eller tage en diplomingeniøruddannelse.  

Vil du have oplevelser og et hav af internationale karrieremuligheder? Hos Det Blå Danmark er mulighederne mange og der venter spændende jobmuligheder forude. Uanset om du er til at sidde på et kontor, eller i stedet drømmer om at være ude under åben himmel. Bliv klogere på dine fremtidsmuligheder i Det Blå Danmark og deltag i vores mange events der foregår i hele landet.

Tilmeld

Skoler

Find skoler, der har uddannelser indenfor Energiteknolog

Erhvervsakademi Dania

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Københavns Erhvervsakademi

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

UCL – Erhvervsakademi og professionshøjskole

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

UCN

Kontaktinfo

Gå til hjemmeside

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld