Mød Mikkel - en af fremtidens skibsingeniører
En uventet rejse ind i det maritime
Man kunne fristes til at tro, at en karriere i det maritime kræver en barndom med matroshat og søkort - men sådan er det nødvendigvis ikke, og for Mikkel Bo Lauridsen, der er vokset op i Ålbæk syd for Skagen, begyndte rejsen helt uden maritime forbindelser. Ingen familie i erhvervet, ingen sømil i blodet - og alligevel fandt han sin vej til skibsingeniøruddannelsen.
"Jeg har altid vidst, at jeg ville være ingeniør, men ikke nødvendigvis i den maritime verden," fortæller Mikkel.
Alligevel har udsigten til havet og de store skibe uden for kysten nok sat sine spor. Og da han faldt over den nyoprettede skibsingeniøruddannelse på Martec, fangede det straks hans interesse.
"Det tiltalte mig, at der bar en ny og teknisk uddannelse med solide karrieremuligheder - og ikke mindst, at hele branchen bakkede op om den. Det gav et klart signal om, at der er fremtid i faget."
Fra teori til ansvar
Når Mikkel ser frem mod livet efter studiet, er det ikke de maritime destinationer, der trækker mest - det er fagligheden og muligheden for at tage ansvar.
"Jeg glæder mig mest til at komme ud og bruge alt det, jeg har lært. At få ansvar for en del af et projekt og forbyde mig i et specifikt område af skibet- det er noget af det, jeg ser mest frem til.
Ja, det er svært. Men det er også fedt
Skibsingeniør er ikke en nem uddannelse, og det lægger Mikkel heller ikke skjul på.
"Man skal kunne læse tekniske tegninger og forstå komplekse systemer, og der er rigtig mange detaljer og data, man skal kunne navigere i. Det kræver teknisk forståelse og præcision."
Men netop kompleksiteten er også det, der gør studiet spændende, forklarer Mikkel. For når man endelig knækker koden til et problem, så giver det mening, og så bliver det sjovt.
Et lille hold - og stort sammenhold
Selvom antallet af studerende ikke er højt, er det sociale miljø til gengæld stærkt. Den lille studiestørrelse skaber både nærhed og engagement.
"Vi kender hinanden godt, og der er en meget direkte og uformel kontakt til underviserne. Det gør det lettere at stille spørgsmål og få hjælp. Alle vil gerne hinanden det godt, og det betyder virkelig noget i en krævende uddannelse som denne."
Mikkel er ikke i tvivl om, at han har valgt rigtigt - og at der venter spændende muligheder, når studiet engang er afsluttet. Fra landsbyens horisontlinje til fremtidens innovation - rejsen er for alvor begyndt.
Fakta om uddannelsen
- Uddannelsesniveau: Diplomingeniør
- Varighed: 3½ års fuldtidsstudie (210 ECTS)
- Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller relevant erhvervsuddannelse
- Økonomi: SU under uddannelsen
- Uddannelsessted: Martec i Frederikshavn eller DTU i Lyngby