Den uundværlige specialist.

SMED

Scroll ned og oplev uddannelsen
Type
Erhvervsuddannelse
Varighed
2 år 6 mdr. - 5 år
Adgangskrav
Se ' Krav og forventninger til dig'
Økonomi
SU og elevløn

Arbejdsopgaver

Som smed løser du en lang række smedeopgaver på fx boreplatforme og havvindmølleanlæg. Dit ekspertiseområde er metalbearbejdning i alle afskygninger, og dine ansvarsområder kan derfor spænde lige fra montering og vedligehold af metalkonstruktioner og rørsystemer til svejsning og reparation af motorer.

Krav og forventninger til dig

En 9. klasses afgangseksamen

Interesse for metalarbejde, motorer osv.

Lyst til at arbejde på havet

Du skal være en teamplayer

Uddannelsen

Smedeuddannelsen tager 4 år og veksler mellem skole og praktik. Du kan bl.a. tage uddannelsen på Rybners i Esbjerg og på EUC Nord i Frederikshavn, hvor du kan specialisere dig inden for offshore. Når uddannelsen er afsluttet, får du et svendebrev som smed, som også giver dig mulighed for at tage almindelige smedejob på land.

Når du begynder uddannelsen, skal du vælge mellem 3 særlige retninger: Reparation og vedligehold, Svejsning, eller Automatik og styring. Derudover vil du også have mere almene fag som samfundsfag, naturfag og engelsk. Du har mulighed for at supplere med forskellige valgfag som fx pladebearbejdning, materialeforståelse, samt produktudvikling, produktion og service.

Du får SU under uddannelsen. 

Job og karriere

Du kan se frem til et spændende arbejdsliv med udfordrende tekniske opgaver. Arbejdet foregår bl.a. på bore- og produktionsplatforme eller på de store havvindmølleanlæg både i Danmark og i udlandet.

Hvis du vil, kan du vælge at videreuddanne dig til teknisk manager (offshore) eller til maskinmester.

 

Drømmer du om muligheden for at have en international karriere? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Tilmeld

Talentdatabase

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld