Baggrundsbillede

Arbejdsopgaver

Som smed løser du en lang række smedeopgaver på fx boreplatforme og havvindmølleanlæg

Krav og forventninger

  • En 9. klasses afgangseksamen
  • Interesse for metalarbejde, motorer osv.
  • Lyst til at arbejde på havet
  • Du skal være en teamplayer

Opgaver

  • Dit ekspertiseområde er metalbearbejdning i alle afskygninger, og dine ansvarsområder kan derfor spænde lige fra montering og vedligehold af metalkonstruktioner og rørsystemer til svejsning og reparation af motorer.

Uddannelsen

Smedeuddannelsen tager 4 år og veksler mellem skole og praktik. Du kan bl.a. tage uddannelsen på Rybners i Esbjerg og på EUC Nord i Frederikshavn, hvor du kan specialisere dig inden for offshore. Når uddannelsen er afsluttet, får du et svendebrev som smed, som også giver dig mulighed for at tage almindelige smedejob på land.

Når du begynder uddannelsen, skal du vælge mellem 3 særlige retninger: Reparation og vedligehold, Svejsning, eller Automatik og styring. Derudover vil du også have mere almene fag som samfundsfag, naturfag og engelsk. Du har mulighed for at supplere med forskellige valgfag som fx pladebearbejdning, materialeforståelse, samt produktudvikling, produktion og service.

Du får SU under uddannelsen.

1920 Detalje5

Job og karriere

Du kan se frem til et spændende arbejdsliv med udfordrende tekniske opgaver.

Arbejdet foregår bl.a. på bore- og produktionsplatforme eller på de store havvindmølleanlæg både i Danmark og i udlandet.

Hvis du vil, kan du vælge at videreuddanne dig til teknisk manager (offshore) eller til maskinmester.

Drømmer du om muligheden for at have en international karriere? Uanset om du vil ud under åben himmel eller sidde på kontor, har Det Blå Danmark rigtig mange muligheder. Tilmeld dig talentdatabasen og bliv opdateret på dine muligheder og få invitation til Det Blå Danmarks events i hele landet.

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand