Baggrundsbillede

Arbejdsopgaver

Som skibsmontør kan du både få job på land og til søs. På havet kan dine arbejdsopgaver foregå ombord på et skib, hvor du er med til at sikre, at skibets motor fungerer optimalt.

Krav og forventninger

  • Du skal være skarp, da du kommer til at arbejde med meget avanceret teknik
  • Lyst til at være på farten, hvis du tager job på havet
  • En færdiggjort 9. klasses afgangseksamen

Områder

  • Vil du have fast grund under fødderne, kan du blandt andet arbejde på skibsværft med nybygning, reparation og vedligeholdelse af alle typer sø-fartøjer. Det kan både være små fiskerbåde, fragtskibe og store supertankere. 
  • Som skibsmontør vil du komme til at arbejde med installation og produktion. Det kan være pumper og sugeudstyr ombord på skibende samt ankerspil og lastrumsafdækninger.  

 

Uddannelsen

Uddannelsen til skibsmontør varer 4,5 år inklusiv et 6 måneders grundforløb.

I løbet af uddannelsen vil du veksle mellem skoleophold og praktik hos en virksomhed. Under dit skoleophold vil du både have teoretiske fag og praktiske fag, der foregår på værksteder. 

Nogle af dine kommende fag er termisk sammenføring, maskinel og manuel bearbejdning, rørsystemer og tegningsforståelse. Du vil også opnå en stor viden om skibsmotorer og kraner, hvilket er vigtigt, da du skal kunne vedligeholde og reparere store motorer, kraner og andet skibsudstyr. 

1920 Shutterstock 150537686

Lov om havmiljø

Du vil også lære at arbejde med meget avanceret teknik på skibe. Derfor handler uddannelsen heller ikke kun om skibsmotorer. Udover den praktiske undervisning, vil du også lære om Loven om Havmiljø – det er nemlig vigtigt, at du ved, hvordan du passer på miljøet og dig selv, når du arbejder ombord på et skib. 

1920 Skibsfart M4

Job og karriere

Der venter masser af muligheder for en uddannet skibsmontør. 

Du kan vælge at arbejde hos virksomheder, men flere vælger også at starte som selvstændige og arbejde privat for forskellige værfter og firmaer. Du kan også vælge at få en karriere i en udenlandsk virksomhed, da den maritime industri er meget global. 

Du kan også vælge at videreuddanne dig efter at have færdiggjort skibsmontøruddannelsen. Du kan videreuddanne dig til maskinmester, produktionsteknolog eller driftsteknolog offshore. 

Hvis du afsætter 6 måneder ekstra til din uddannelse, kan du vælge at tage uddannelsen som EUX. På den måde får du både et svendebrev og en studentereksamen, hvilket kun giver dig endnu flere karrieremuligheder.

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand