Baggrundsbillede

Ansvar og arbejde

Som bådmekaniker vil du arbejde med at installere og reparere bådmotorer på fritidsbåde og mindre erhvervsbåde. På uddannelsen lærer du at arbejde miljøbevidst og at udføre arbejdet på en sikker måde. Som bådmekaniker har du en grundlæggende viden om de forskellige motorer, der bruges i fritidsbåde, og i mindre både der anvendes til erhverv - så du kan rådgive kunder i motorer. 
Udover at du som bådmekaniker arbejder med de forskellige typer af motorer. Arbejder du også med installation af motorer, propelakser og skruer som med fejlfinding og reparation. Bådene har også en del elektrisk udstyr, og det installerer, servicerer og reparerer bådmekanikeren også.

Kompetencer

Med denne uddannelse er det vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med dine hænder
  • Har lyst til at arbejde med motorer 
  • Har lyst til at arbejde med både 
  • Er interesseret i el 

Karriere og fremtid

Bådmekanikere arbejder for eksempel hos lystbådefirmaer, bådmotorfirmaer og på mindre værfter

- altså steder hvor der bygges og/eller vedligeholdes skibe og/eller både. Hvis du har lyst til at arbejde på et væft, har du gode muligheder for dette, da omkring halvdelen med denne uddannelse har fået arbejde på værfter når de er færdiguddannet.


Du kan også vælge at videreuddanne dig til følgende erhvervsakademiuddannelser: Automationsteknolog eller driftteknolog - offshore.

Wb2016 11627

Hvorfor bådmekaniker?

Hvis du drømmer om at arbejde med motorer på fritidsbåde og mindre erhvervsbåde, så er uddannelsen som bådmekaniker den helt rette for dig.  

Gå til jobportal

Join the club

Moments Logo

Mød de seje kvinder i den maritime branche og hør hvorfor de har valgt en maritim karriere.

Læs bl.a. om Emma, som har valgt at uddanne sig til maskinmester og Ingrid Marie som er civilingeniør og Ph.d.-studerende på Danmarks Tekniske Universitet

 

Gå til moments

JOIN THE CLUB

Få alle nyheder og invitationer til events i Det Blå Danmark

Tilmeld

onDemand