Skibsfart

Thea Bergien, 22 år

quote symbol Jeg kan godt lide, at jeg løbende får mulighed for at afprøve teorien i praksis, når jeg er ude i praktik. Se portræt

Teorien fra klasselokalet afprøves løbende på havet

Da jeg havde afsluttet min studentereksamen, fik jeg muligheden for at sejle med skoleskibet Georg Stage. Jeg synes det var utroligt spændende at opleve verden på denne måde. Det fik mig til at søge ind på min nuværende uddannelse til skibsfører på SIMAC, hvor jeg i lige nu er i gang med 5. semester. Jeg er færdiguddannet i november 2017.

Skibsføreruddannelsen er rigtig spændende. Og jeg kan godt lide, at jeg løbende får mulighed for at afprøve teorien i praksis, når jeg er ude i praktik.

Fakta om Thea
22 år

Thea Bergien

Skibsfører

5. semester

1 °

1°17′22"N

103°51′00"E

Singapore

8:00

Arbejdsdagen begynder

Spændende praktikforløb

Nå jeg er ude som kadet på et skib, arbejder jeg som regel sammen med en styrmand og følger hans vagter. En typisk vagt kan være fra 8-12 og igen fra 20-24, hvor der er vagt på broen. Jeg er også med til at lave sikkerhedstjek, som gerne foregår efter den første vagt.

Der er en del rejsedage forbundet med at sejle. Men det vidste jeg allerede, dengang jeg sagde ja til at sejle. Det er jo en del af jobbet.

”Jeg kan faktisk godt lide, at når jeg er på arbejde, arbejder jeg. Og når jeg har fri, har jeg fri.”

Mit bedste råd
Har du bare en smule interesseret for det maritime, skal du helt klart prøve det af. På denne uddannelse har du mulighed for at afprøve om det at sejle, er noget for dig allerede tidligt i studieforløbet.