Baggrundsbillede

"Skoleskibet Danmark blev jeg bidt af at sejle, og jeg ville gerne opleve mere til søs, og derfor blev jeg ansat i Esvagt som ubefaren skibsassistent."

Min vej til en karriere i det maritime

Efter gymnasiet vidste jeg ikke helt, hvad jeg ville. Én ting vidste jeg dog, og det var, at jeg ikke ville have et kedeligt sabbatår og arbejde i en butik, som mange andre på min alder. Jeg aftjente derfor min værnepligt i Holstebro og tog ud med Skoleskibet Danmark bagefter. På Skoleskibet Danmark blev jeg bidt af at sejle, og jeg ville gerne opleve mere til søs, og derfor blev jeg ansat i Esvagt som ubefaren skibsassistent.

Til august 2021 begynder jeg på Marstal Navigationsskole, hvor jeg skal læse til skibsfører. De sidste to år har jeg derfor brugt på at optjene sejltid for at komme ind på skolen.

Victordbd 7

I vores lille, trygge danske boble får man ikke alle horisonter med, men det gør man med en karriere til søs. Herude møder man mennesker, oplever forskellige kulturer, og man ser og mærker forskellene på egen hånd.

Min arbejdsdag

I dag sidder jeg og laver laste- og losseplaner for Maersk. Jeg laster for nogle af verdens største containerskibe i dag. Det er mig der er i kontrol, og jeg udlever til dagligt min helt store passion. At arbejde i den maritime branche er en livsstil, og det driver mig. 

rengøring, båd-check og andre opgaver. Når det nærmer sig aftensmad, bliver teknikerne hentet tilbage ombord. 

Min hverdag er fyldt med spændende arbejdsopgaver, hvor jeg har mulighed for at tage ansvar. I vores lille, trygge danske boble får man ikke alle horisonter med, men det gør man med en karriere til søs. Herude møder man mennesker, oplever forskellige kulturer, og man ser og mærker forskellene på egen hånd.

Victordbd 13

"Der er så mange muligheder i den maritime branche, at det kan være svært at forudsige, hvor man ender, fordi man har hele verden for sine fødder."

Fremtidsdrømme

Jeg håber at stå som styrmand på et skib med alverdens spændende arbejdsopgaver. Der er dog så mange muligheder i den maritime branche, at det kan være svært at forudsige, hvor man ender, fordi man har hele verden for sine fødder.

Victordbd 9

Mit bedste råd

Hvis du har mulighed for det, så tag ud og sejl med Skoleskibet Danmark og prøv kræfter med det at være sømand. Herude får du oplevelser, som du ikke kan få derhjemme.

Victordbd 2